Mielipiteet

Lukijan mielipide: Nato on Suomen kaskovakuutus

Autoilija ottaa autoonsa kaskovakuutuksen kaiken pahimman varalle. Suomi haki Naton jäsenyyttä myös varautuen kaikkein pahimpaan.

Ilman Venäjän hyökkäystä Ukrainaan Suomi ja Ruotsi olisivat tuskin hakeneet puolustusliiton jäsenyyttä.

Venäjän johto kokee Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden olevan uhka Kremlille ja Venäjälle ja siksi muun muassa ulkoministeri Sergei Lavrov vihjailee sotilaallisen valmiuden nostosta itärajan takana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos Venäjä näkee uhkana sen, että Suomen Nato-jäsenyys tukee Suomen riippumattomuutta ja alueellista koskemattomuutta, tämä uhka Venäjälle ja Lavroville lämpimästi suotakoon.

Minulle Venäjän laajamittainen hyökkäys ja valloitusyritys Ukrainaan tuli eräänlaisena yllätyksenä.

Vaikka Venäjä ottikin Ukrainalta Krimin niemimaan ja osia itäisestä Ukrainasta, en olisi uskonut, että Venäjä voi yrittää vallata koko Ukrainan ja tehdä siitä osa Venäjää.

Historia tulee varmaankin joskus kertomaan mitä kaikkea Ukrainan valloituksen lisäksi kuuluu nykyisten Venäjän johtajien valloitus-valikoimaan – onko siellä mukana myös valtio nimeltä Suomi?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toivon, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifiointi saadaan mahdollisimman nopeasti valmiiksi Turkin ja Unkarin viivyttelyistä huolimatta.

Kirjoittaja on kajaanilainen ex-kansanedustaja (ps.).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä