Mielipiteet

Lukijan mielipide: Omapäiset suomalaiset

Kotimaan vaalikiiman haihduttua voi vaihteeksi katsella Euroopan toreille ja turuille. Keskustelua seuratessa tulee mielikuva, että parhaillaan Euroopassa mietitään päät höyryten, miten suomalainen metsäteollisuus saataisiin kyykytettyä ja poistettua maailmanmarkkinoilta kilpailemasta.

On täysin vesiselvää, EU:n myrkyn vihreä juoni metsiemme museoinnista ja pystyyn lahottamisesta on tuhoisaa Suomelle ja täysin kansallisten etujemme vastaista.

Metsäasiat ovat Suomelle yhtä elintärkeät kuin maanpuolustus tai ruuantuotanto.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näitä ei voi luovuttaa ulkopuolisille.

Nyt talvisodan järeät keinot käyttöön hyökkääjän pysäyttämiseksi. Tehdään kansallinen päätös ja sanotaan yhteen ääneen eurooppalaisille; me hoidamme ja päätämme metsistämme itse ja piste.

Mitä tästä terveestä omapäisyydestä sitten seuraisi?

Ajaisivatko EU:n panssarit Helsingin kaduille kuin 1968 Prahassa Neuvostoliiton kurinpalautuksessa niskuroivalle toverimaalle Tšekkoslovakialle? Enpä usko.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotimaiset toisinajattelijat toki kiusaa tehdäkseen aloittavat kapinan kauhean metelin kera, mutta mitä muuta? Ei mitään.

Euroopan unioni ei lypsävää lehmää tapa ja brittiläisen kansallisteatterin esittämä surkuhupaisa kabaree "avioero EU:sta" säikytti pahoin Brysselin herrat.

Näytelmässä riitti hikeä ja tuskaa, onneksi ei verta kuitenkaan.

Pelko EU:n hajoamisesta ja rahavirtojen loppumisesta jyskyttää taatusti jokaisen eurojohtajan takaraivossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tästä herrojen huolesta saimme jo esimakua ennen yhteisen velkapaketin hyväksymistä tulleella naurettavalla pelottelulla ja kauhukuvien maalailulla EU:n "räjähtämisestä", jos emme mokomaa vekseliä hyväksy.

Nyt tarvitaan enemmän kuin koskaan räväkkyyttä, yhteishenkeä ja kotiin päin vetämistä suomalaisilta EU:n suuntaan.

Olemme nettomaksajia Unionissa, voimme myös vaatia paljon enemmän rinta rottingilla. Ei meidän tarvitse iän kaiken olla EU:n sinisilmäisiä mallioppilaita ja pilkun viilaajia hinnalla millä hyvänsä, eivät ole muutkaan jäsenmaat, jokainen ajaa vain omaa etuaan. Eikä kotimaisten virkamiesten ainoa tehtävä voi olla omien kansalaisten kampitus sätkynukkena EU:n päähänpistojen mukaan.

On paljon muitakin EU-järjettömyyksiä joita en ymmärrä, esimerkiksi erikoisluvilla metsästetyt valkoposkihanhet, joita ei sallita käyttää ravinnoksi. Nälkävuosina kuolleet suomalaiset pyörisivät haudoissaan, jos kuulisivat hanhien kuoppaamisesta.

Jukka Tolonen

Mökinpoika

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä