Mielipiteet

Lukijan mielipide: Päivähoito järjestettävä lasten ja perheiden etu edellä

Kokoomuksen valtuustoryhmä otti vahvasti kantaa yksityisen päivähoidon puolesta ja nimitti kaupungin pohdintoja esiopetuksen siirtämisestä kaupungille sosialisoinniksi.

On tärkeää, että kaupunki toimii yritysmyönteisesti, kannustaa yrittäjyyteen ja huolehtii osaltaan alueen yritysten toimintaedellytyksistä. Se on meidän seudun menestyksen ja kaupungin elinvoiman tae. Yrityksiä todella tarvitaan.

Kun puhutaan päivähoidon, varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestämisestä, pitää se kuitenkin tehdä lasten ja perheiden etu edellä. Yritysmyönteisyys ja yrittäjyyden tukeminen ei saa olla päivähoidon järjestämisen johtotähti, vaan johtotähtenä on oltava hyvän ja turvallisen päivähoidon järjestäminen lapsille sekä sujuvan arjen mahdollistaminen perheille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tässä tilanteessa olikin järkevää luopua esiopetuksen keskittämisestä vain kaupungin yksiköihin, kuten kaupunginhallitus äänestyksen jälkeen päätti. Valtuuston kokouksessa 13.6 asia lopulta ratkaistaan.

Osa esiopetusryhmistä on kovin pieniä, mutta keskittämisen konkreettiset seuraukset niin lasten kuin perheiden arkeen jäivät kovin vähäiselle keskustelulle ja suunnittelulle. Yrittäjiä ei kunnolla kuultu, eikä mahdollisesti tulevaisuudessa toteutuvan kaksivuotisen eskarin vaikutuksia ajateltu.

Parhaimmassa tapauksessa yritysten, lasten ja perheiden etu ei ole ristiriidassa keskenään, vaan kaikki hyötyvät.

Peräänkuulutamme kuitenkin oikeaa tapauskohtaista järjestystä, jossa päivähoidon osalta lasten ja perheiden etu on ensisijainen, kun taas esimerkiksi kaupungin yrityspalveluiden järjestämisessä yritysten etu on johtotähti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Silja Keränen

Anne Kemppainen

Mikko Alakärppä

Karoliina Kuvaja

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin vihreät valtuutetut

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä