Mielipiteet

Lukijan mielipide: Perussuomalaiset – politiikan etuvartiossa

Mitä tämä – olla politiikan etuvartiossa – tarkoittaa? Varsinkin tällaisina aikoina kuin nyt tämä etuvartioasema on erittäin tärkeä.

Suomea hallitsee vihervasemmisto, johon sylikoiraksi on otettu perinteinen mahtiporukka – maalaisliitto/keskusta. Lähtiessään mukaan tähän hallitukseen keskusta antoi sellaisen kuvan, että kepun oleminen hallituksessa on tärkeää siksi, että keskusta vahtii hallituksesta käsin vihervasemmiston tekemisiä ja ennen kaikkea varmistaa oikean talouspolitiikan.

Keskusta on kuitenkin hallituksen sisällä selkeässä vähemmistöasemassa eikä se ole onnistunut tässä sisäisen vahdin tehtävässä. Se onkin ajautunut vihervasemmiston sylikoiraksi, joka aika ajoin rähisee ja räksyttää mutta kun saa palan makkaraa, niin häntä heiluu ja kaikki on taas hyvin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

En halua enää koskaan nähdä sitä tilannetta, että perussuomalaiset ajautuisivat samanlaiseen sylikoira-tilanteeseen. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että sellainen tilanne ei ole kaukana takanapäin. Kevään 2015 eduskuntavaalien jälkeen se tilanne syntyi.

Toisaalta, sylikoiran asema saattaa olla mukavampi kuin vahtikoiran asema. Vahtikoira joutuu olemaan aina etuvartiossa ja valppaana, ja joskus viskataan eteen valmiiksi kaluttu luu.

Sylikoira taas saa olla lämpimässä ja kun vain on kiltti, niin saa syötäväksi makeatakin.

Molemmat koirat ovat kai tarpeellisia – riippuu mistä asennosta asiaa katsotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pentti Kettunen

ex-kansanedustaja (ps.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä