Mielipiteet

Lukijan mielipide: Puupennit poikimaan

Ei mökinpojan maalaisjärki ymmärrä arvoisan pääministerimme progressiivisiä ajatuksia. Taas valjastetaan verottajan hevosta laukalle harja hulmuten yrittäjiltä ja talonpojilta lisää veroja nylkemään.

Nämä veronkiristys haaveet osuvat merkittävällä tavalla yrittäjiin. Ajatellaanpa tarkemmin: yrittäjät ovat luoneet varallisuutensa omilla taidoillaan ja toimeliaisuudellaan.

He luovat yrityksiä, työllistävät sankoin joukoin ihmisiä, sijoittavat toisiin yrityksiin sekä luovat ympärilleen vaurautta ja menestystä. Ja maksavat järkyttävän summan veroja valtion kassaan haukut kiitoksena. Jo nyt korkeammissa tuloluokissa maksetaan yli puolet tuloista veroina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jo yhden huippuvarakkaan henkilön maksamat verot riittävät satojen ihmisten työttömyyskorvauksiin.

Tämäkö on rikollista ja siitä pitää heitä rangaista?

Päinvastoin. Yritysten ja yrittäjien verorasitusta pitää alentaa, kannustaa ja motivoida kaikkia ihmisiä yrittämään ja luomaan uutta toimintaa sekä varallisuutta. Jokainen ihminen on oman onnensa seppä ja jokaikinen voi vaurastua kovalla yrittämisellä.

Perusongelma Suomessa on kautta aikain ollut pääomien puute. Isoimmissa hankkeissa on aina huudettu valtion rahakirstu apuun. Järkevällä verotuksella ja kannustavalla politiikalla saisimme sekä kotimaista että ulkomaista pääomaa sijoittamaan suomalaisiin yrityksiin, jopa jonkun miljardöörin muuttamaankin tänne.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voisimme myös kilpailla maailmalla tasavertaisesti huippuluokan osaajista, johtajista ja työntekijöistä.

Järjetön verotuksemme ja kielteinen ilmapiiri vain karkottavat kotimaiset huippulahjakkuudet pois Suomesta. Tätä poismuuttoa ja aivovuotoa ulkomaille ei Suomen talous kerta kaikkiaan kestä.

Lisäksi suomalaisten oma varallisuus on paljolti käyttelytileillä pankeissa makaavaa ns. laiskaa rahaa mitättömällä korolla. Kansalaisia ei kannusteta ja innosteta sijoittamaan ja laittamaan rahojaan poikimaan.

Ei tänne Kainuuseen montakaan "Elon Muskia" tarvittaisi tehtaita perustamaan, niin jo olisi uusi Klondike kultamaa valmiina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yritysmaailmasta olisi muutenkin paljon annettavaa ja opittavaa myös kuntien taloudenpitoon.

Yrittäjät ovat tottuneet hoitamaan ja suunnittelemaan taloutta vaihtelevissa tilanteissa, monta kertaa kovan paineen alla. Sekä tekemään nopeasti päätöksiä ja ratkaisuja ongelmiin tyhjänpäiväisen jaarittelun sijaan.

Ja aina ovat omat rahat pelissä!

Monella työntekijällä ei ole harmainta aavistusta siitä, minkälainen on yrityksen vetovastuu. Tämä vastuu opettaa vuosien mittaan suhtautumaan asioihin hyvin järkiperäisesti pelkän tunteen tai ideologian sijaan.

Monelle yrittäjälle oma yritys on kuin perhe, siihen suhtautuu ja sitä hoitaa samalla tavalla kuin läheisiään ilot ja surut tuntien.

Jukka Tolonen

MökinpoikaKajaanikuntavaaliehdokas (kesk.)

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä