Mielipiteet

Lukijan mielipide: Uutta kohti sekä muita mielipiteitä

Kuntavaalit 2021 lähestyvät. Nyt on tärkeää äänestää sopivat henkilöt päättämään kuntalaisia koskevista yhteisistä asioista.

Valtuutetut ynnä muut ihmiset tekevät uutterasti vaalityötä etsien uusia päättäjiä tai kannustaakseen entisiä valtuutettuja jatkamaan.

Myös minä olen ehdokkaana heidän ansiostaan sekä omien vanhempieni ansiosta. He sattuivat olemaan paikalla Puolangan toritapahtumassa viime kesänä, jossa valtuutetut tekivät vaalityötään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valitettavasti ehdokkaat eivät tällä hetkellä voi tavata kuntalaisia perinteisissä toritapahtumissa.

Päättäjiksi tarvitaan monen ikäisiä naisia ja miehiä, varttuneempia ja nuoria. Monen eri alan asiantuntijoita, kokemusta sekä uutta näkemystä omaavia.

Yhdessähän viime kädessä päätökset tehdään meidän kaikkien kuntalaisten parhaaksi.

Tulevaisuudessakin tarvitaan kotihoidontukea, jotta vanhemmat voivat halutessaan hoitaa pienet lapsensa kotona.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joustava perhevapaajärjestelmä mahdollistaisi perheille omaan elämäntilanteeseen sopivan ratkaisun. Perhe-etuuksia ei saa heikentää. Varsinkin nykyisessä vallitsevassa tilanteessa nuoret tarvitsevat toistensa seuraa ja tukea. He tarvitsevat toimivat, viihtyisät ja turvalliset kokoontumistilat. Nuoret tulisi ottaa mukaan suunnittelemaan kokoontumistiloja ja kertomaan mielipiteensä esimerkiksi sisustukseen ja harrastusvälineisiin.

Omaishoitajat tekevät arvokasta työtä hoitaessaan läheistään. He kuitenkin saattavat jättää itsensä vähemmälle. Kannustankin omaishoitajia pitämään heille kuuluvat kolme vapaapäivää kuukaudessa.

Omaishoitajan on pidettävä huolta myös itsestään, vaikka hän onkin läheisilleen varmasti se paras hoitaja ja tuntee tämän parhaiten.

Yrittäjien ja yritysten verotusta ei saa kiristää. Menestyvät yritykset luovat työtä ja tulevaisuuden uskoa epävarmuuden aikoina. Yrittäjät tarvitsevat tukea ja arvostusta. Voidaanko puhua, että yrittäjyys on myös elämäntapa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Arvostan heitä, jotka pystyvät hoitamaan itse kaiken yritystoimintaan liittyvän, kuten laskutuksen, kirjanpidon, markkinoinnin.

Itse kun poistun työpaikalta työpäivän jälkeen, en yleensä mieti enää työasioita. Yrittäjät sen sijaan saattavat olla työssä 24/7. Se jos mikä vaatii asennetta ja rohkeutta työllistää itsensä sekä mahdollisesti useat muut ihmiset. Työ- ja vapaapäivät saattavat olla samanlaisia tai vapaapäiviä ei ole.

Yrittäjät saattavat myös työskennellä yksin. Silloin verkostoituminen ja toisten yrittäjien tuki on tärkeää. Kenenkään ei tarvitsisi yrittää yksin.

Arvosta itseäsi, me kaikki olemme tärkeitä. Jaksaaksemme paremmin kohdellaan toisiamme hyvin ja tasa-arvoisesti. Oikeudenmukaisuus tarkoittaa muun muassa, että meille järjestetään tarvittavat ja sujuvat palvelut. Turvallinen arki ja hyvä elämä ovat kaikkien perusoikeuksia.

Tuula Virkkunen

asiakasohjaajakuntavaaliehdokas (kesk.)Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä