Mielipiteet

Lukijan mielipide: Ymmärsinköhän väärin?

Muutama kuukausi sitten liikenneministeri Timo Harakka (sd.) naama loistaen kertoi ilouutisen televisiossa ja varmaankin muissakin tiedotusvälineissä, että euroja alkaa kilistä pankkitilille, kun polttoaineitten hinnat nousevat ja valtio alkaa kompensoida nousua kansalaisille.

Ei ainakaan ole kilissyt, mutta olen kai ymmärtänyt asian väärin, rahat kilisivätkin valtiolle kansalaisilta.

Vähän samanlainen lupauksen teki valtionvarainministeri Annika Saarikko (kesk.) lupaamalla indeksitarkistuksia eläkkeisiin. Eipä ole näkynyt tarkistuksia, toukokuun eläke oli sentilleen sama kuin edellisetkin eläkkeet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Taitaa ministereitten puheet olla yhtä löysiä kuin itäisen johtajan puheet.

Tämä sähköautobuumi käy kuumana, autokauppiaat mainostavat, että kilometrihinnaksi tulee 2 euroa per 100 kilometriä. Polttomoottoriautolla ei sillä hinnalla pääse kotipihaa pitemmälle.

Tämä polttoaineitten hinnalla kurittaminen koskee kaikkia, jotka eivät asu joukkoliikenteen vaikutuspiirissä. Pienituloiset eläkeläiset ym. kompensoivat sähköautojen ostoa ja kulutuksen kustannuksia, koska heillä ole varaa näihin sähköautoihin.

Eläkeläisiä kehotettiin olemaan kotona, kun korona iski. Nyt valtio on hiljaa eläkeläisten kohtalosta, nehän pysyvät kotona ilman ohjeistusta, kun ei ole varaa liikkua korkeitten polttoaineitten hintojen vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämän asian hoitaa aika ennen pitkää, kun tämä vanhusväestö poistuu polttomoottoriautoineen. Jäljelle jäävät vain nämä vihreän siirtymän autot ja autoilijat, mutta tuleehan se heillekin aika maksaa lasku tästä vihreästä siirtymästä, kun valtion kassa on vielä tyhjempi kuin nyt.

Kari Moilanen

eläkeläinen

Suomussalmi

Kirjoittaja toteaa, että pienituloisilla ei ole varaa sähköautoihin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä