Mikä on Kainuun pelastustoimen taso ja rooli jatkossa, kun uusi hyvinvointialue aloittaa?
Julkaistu: 21.11.2021 klo 16:32Mitä Kainuun pelastustoimelle tapahtuu, kun uudet hyvinvointialueet aloittavat? Kainuun pelastuslaitos on vuoden 2023 alusta osa uutta Kainuun hyvinvointialuetta.
Millaisia kokeiluja tai palveluja pelastustoimella on, tai ollaanko suunnittelemassa jotain uusia toimintatapoja?
Tilannehan muuttuu vuoden 2023 alusta koko maassa. Silloin valtio ryhtyy rahoittamaan ja ohjaamaan hyvinvointialueita ja samalla alueiden pelastustoimea. Alueelle tulee koko soten yhteiset resurssit, joissa pelastustoimi on mukana.
Millaisia haasteita sinun mielestäsi Kainuulla on jatkossa, ja mitä pelastustoimessa pitäisi ottaa tulevaisuudessa huomioon?
Oletko tyytyväinen pelastuslaitoksen nykytasoon?
Kommentit
Jätä kommenttiLiisa Kemppainen
9.12.2021 10:21
Hetkonen ja seis. Pelastustoimen osuus tulevaisuuden taloudesta on kuin hyttysen paska itämeressä. Samoin toiminnalliset mittarit kaikilla ominaisuuksien osalta. Ihan turhaa meuhkata pelastustoimesta, kun SOte on 99,9999999% toiminnasta
Seppo
29.11.2021 14:25
Eikös tuo ole ihan päivänselvää pelastustoimen roolista. Sammuttaa tulipaloja niin kuin laki vaatii.
Masi laitto
26.11.2021 23:23
Ei maha tiettää uusista säännöksistä.
Edestä löytyy
22.11.2021 10:14
Näköjään kaikki ajoneuvot tulee pelastuslaitoksella olla uusia. Luulisi joissakin tehtävissä luottavan vähän enemmän käytetyt ajoneuvot.
Muutamia vuosia eteenpäin ja Kainuun pelastuslaitos tullaan liittämään osaksi jotakin isompaa kokonaisuutta. Näin saadaan hallinnosta ja muusta reilusti säästöjä.
Anonyymi 48
22.11.2021 9:58
Valtion ohjaus hirvittää, kun tietää kuinka rahakirstun pohja pilkistää ja valtiolla velkaa enemmän kuin koskaan. Toivottavasti hyvinvointialueet eivät muutu pahoinvointialueiksi, koska Uusimaa on päättäjiä lähellä ja maakunnissa elää vanhempaa väestöä. Se on niin helppoa suunnitella paperilla, kun vastuut voi aina siirtää toisten kannettaviksi. Sen on nykyinen hallitus opettanut.
Anonyymi48
22.11.2021 9:47
Valtion ohjaus hirvittää, kun tietää kuinka rahakirstun pohja pilkistää ja valtiolla velkaa enemmän kuin koskaan. Toivottavasti hyvinvointialueet eivät muutu pahoinvointialueiksi, koska Uusimaa on päättäjiä lähellä ja maakunnissa elää vanhempaa väestöä. Se on niin helppoa suunnitella paperilla, kun vastuut voi aina siirtää toisten kannettaviksi. Sen on nykyinen hallitus opettanut.
Johtoauto
22.11.2021 7:38
Hyvä kun on saatu uusin johtoauto Kajaaniin. Ja taas kuvassa ollaan tietokoneella. Kuva ei auta mitään. Vaan nopeus miten nopeasti palokunta pääsee paloa sammuttamaan ja auttamaan. Tietokoneet vie liikaa työaikaa käytännön tehtävistä monella alalla.
Masokaso
21.11.2021 13:57
Loppujen lopuksi tärkeintä on kuinka paljon resursseja saadaan onnettomuuspaikalle ja kuinka nopeasti. Hallinnolla ja pomoilla onnettomuuspaikalla ei tehdä mitään.
MarkoL
21.11.2021 13:50
Pelastuslaitos kulkee raskaalla hallinnolla. Kyllä soten kanssa tulisi saada toimintoja yhdistettyä reilusti, jotta jotain järkeä hommaan tulisi.
Korvennuija
21.11.2021 13:47
Ensihoito pitäisi ilmanmuuta yhdistää pelastustoimen kanssa. Aikaisemminkin sairaankuljetustoiminta oli pelastuslaitoksella eikä sen toiminnassa häiriöitä ollut. Lisäksi tehtäväkenttä on osiltaan yhteneväinen. Ihan hyvin voitaisiin kouluttaa kaikille pätevyys toimia ambulanssissa ja paloautossa. Tällä saataisiin myös vähennettyä työntekijöiden tarvetta.
Lisäksi organisaatioita voitaisiin yhdistellä hallinnon osilta. Miksi pitää kahta rinnakkaista hallintoa kun yhdelläkin pärjättäisiin. Tuntuu että asiat tehdään nykyään liian vaikeiksi.
Jos ajatus tuntuu mahdottomalta niin muistuttaisin, että hyvinvointialueiden tulee tasapainottaa taloutensa 2 vuoden kuluessa, jottei valtio aloita arviontimenettelyä Kainuun yhdistämisestä johonkin toiseen alueeseen. Kainuussa lähdetään -25 milj. € takamatkalta taloutta kirimään.
Tuukka Karjalainen
21.11.2021 13:28
Nykyisten vapaapalokuntien tulee kehittää toimintaansa ja saada rekrytoitua enemmän vapaaehtoisia jo nuorella iällä. Palokunnan toiminta kiinnostaa ja nuorisopalokunnan tulee saada tulevaisuudessa enemmän resursseja, mikä tuo kunnan ja kyläyhteisön nuorisolle mielekästä tekemistä. VPK:ssa toimivien henkilöiden palkkioita ja etuuksia tulee saada paremmaksi, vaikka toiminta on pyörinyt hyvin ja suuresti pelkän kiinnostuksen, velvollisuudentunnon ja auttamisen ilosta. Kyllä kuntien palolaitokset tulevat pyörimään tulevaisuudessakin, kunhan oikeat päättäjät istuvat paikoillaan.
Tarkennus
22.11.2021 13:45
”Kyllä kuntien palolaitokset tulevat pyörimään tulevaisuudessakin, kunhan oikeat päättäjät istuvat paikoillaan.”
Ei kuntien palolaitoksia ole Kainuussa ollut aikoihin. Nyt se on maakunnallinen ja jatkossa osa valtion rahoittamaa hyvinvointihallintoa. Toivotaan, että tuo luvattu hyvinvointi ei muutu pahoinvoinniksi liian tiukalla rahoituksella. Maksaja päättää palvelutasosta.