Ulkomaat

Modernan koronarokotteelle ei myönnetty myyntilupaa – toisen rokotteen käyttöönottoa joudutaan Euroopassa edelleen odottamaan

Euroopan lääkevirasto käsittelee myyntiluvan myöntämistä seuraavan kerran keskiviikkona. Suomi on varannut miljoona rokoteannosta.

Euroopan lääkevirasto EMA ei odotuksista huolimatta myöntänyt käyttölupaa lääkeyhtiö Modernan kehittämälle koronavirusrokotteelle.

Nyt odotettavissa on, että päätös rokotteen käyttöönotosta Euroopassa tehdään keskiviikkona.

– EMA:n keskustelua Modernan Covid-19 -rokotteesta ei saatu päätökseen tänään, keskustelut jatkuvat keskiviikkona, EMA kommentoi tiedotteessaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös Hollannin lääkeviranomaiset arvioivat, että rokote voidaan hyväksyä myöhemmin tällä viikolla.

– Kaikkiin kysymyksiin ei vielä saatu vastausta, Hollannin lääkintäviranomaisen CBG:n johtaja Ton de Boer toteaa uutistoimisto Reutersille.

EMA vastaa lääkevalmisteiden myyntilupahakemusten tieteellisestä arvioinnista. Virasto toimi vuoteen 2019 saakka Lontoossa.

Britannian EU-eron myötä virasto muutti maaliskuussa 2019 Amsterdamiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomi varannut miljoona rokoteannosta

Suomi on varannut edelleen lupakäsittelyssä olevaa Modernan koronarokotetta miljoona annosta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tilaukseen sisältyy optio miljoonasta lisäannoksesta.

– Suomen osuus on miljoona annosta ja miljoonan annoksen optio. Milloin tämä olisi meille tulossa, ei ole vielä selvää. Se tarkentuu heti, kun myyntilupa tulee, THL:n infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikön ylilääkäri Hanna Nohynek totesi Lännen Median haastattelussa torstaina 31. joulukuuta 2020.

Toistaiseksi myyntiluvan on saanut vain lääkeyhtiöiden Pfizerin ja Biontechin kehittämä koronarokote. Rokotetta on jaettu myös Suomessa.

Modernan koronavirusrokotteen jakelu ja käyttö olisi helpompaa, sillä se säilyy jääkaappilämpötilassa, kun taas Pfizerin ja Biontechin koronarokote vaatii -70 asteen syväjäädytyksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdysvalloissa Modernan rokote on jo hyväksytty käyttöön.

Modernan koronarokote ei saanut odotuksista huolimatta myyntilupaa maanantaina.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä