Viihde

Nörttiduo uhkaa joutua erilleen, ja se on kriisin paikka – Justimuksen tv-sarjan yliampuva tyyli koettelee mutta seassa myös oivalluksen hetkiä

Justimus esittää: Duo, toinen kausi

★★ Pohjois-Pohjanmaan kuvitteelliselta Mustikkajärveltä tuntuu olevan pitkä matka Helsinkiin, monessakin mielessä.

YouTubesta ponnistaneen huumoriryhmä Justimuksen eli Sami Harmaalan , Juho Nummelan ja Joose Kääriäisen Duo -sarjan toisen kauden lähtöasetelma on sama kuin edellisessäkin: nörttiystävykset Joona (Joose Kääriäinen) ja Samu (Juho Nummela) ovat vaarassa joutua erilleen. Se on kriisin paikka.

Lukion rehtori (Kari Hietalahti ) ilmoittaa, että Samun on jatkettava vielä neljäs vuosi lukiossa, mutta Joonaa odottaa paikka koodarikoulussa Helsingissä. Pian ollaan kiristyksen ja nolojen tilanteiden kierteessä, joka yltyy justimusmaisesti hallitsemattomaksi trombiksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Putkeen sarjan kahdeksaa jaksoa ei jaksa katsoa, sillä yliampuva tyyli koettelee kestokykyä. Vitsitkään eivät oikein nappaa.

Huumoria uusperhekuvioista

Ensimmäisellä kaudella päänvaivaa aiheutti Samun isäpuoli, ja uusperhekuvioista revittiin kunnon sekoiluhuumoria, josta löytyi kosketuspintaa muillekin kuin nuorelle kohderyhmälle.

Justimuksen Duo -sarjan ensimmäinen kausi oli 15-29-vuotiaiden ikäryhmän viime vuoden katsotuin ohjelmasisältö Yle Areenassa.

Kommunikaatiovaikeuksia treffeillä

Parhaimpaansa Justimus ei toisella kaudella yllä, vaikka oivaltavia hetkiäkin irtoaa. Sellainen on esimerkiksi jakso, jossa revitellään amis- ja lukiostreotypioilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelisukupolven kommunikaatiovaikeudet tiivistyvät hauskasti kohtauksessa, jossa Samu on treffeillä: kasvokkain tilanne on vaivaannuttava, mutta onneksi treffit voi siirtää pelimaailmaan – ja laittaa vaikka omat pelihahmot muhinoimaan keskenään.

Juuriaan huumoriryhmä ei ole unohtanut, sillä Haapaveden (keskipohjalainen) murre on yhä tallella.

Yle Areena ja 25.12. TV2 klo 22.40 alkaen

Justimuksen Duo-sarjan toisella kaudella ystävykset Joona (Joose Kääriäinen) ja Samu (Juho Nummela) ovat jälleen vaarassa joutua erilleen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä