Viihde

Päivän leffapoiminnat: Äidinrakkaus murtuu peloksi kotimaisessa draamajännärissä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Silmäterä

★★★★ Emmi Parviainen teki vakuuttavan roolin vuoden parhaassa kotimaisessa elokuvassa Seurapeli . Ei se yllätys ollut, sillä peloista kärsivän yksinhuoltajaäidin hahmo kannatteli jo Jan Forsströmin esikoiselokuvaa. Psykologisessa draamajännärissä Marja panikoi, kun egyptiläistaustainen Kamaran ( Mazdak Nassir ) tahtoo isänä mukaan Julia-tytön arkeen. Parviaisen ja pienen Luna Leinonen Boteron yhdessäolossa on uskottavaa lämpöä. (Suomi 2013)

Liv 1.11. klo 22.00

Maattomat

★★★ Mitähän mieltä Amerikan presidenttiehdokkaat olisivat Moussasta, Sophiesta ja Alysasta? Matthew Newtonin elokuva kertoo kolmesta Bronxissa kasvaneesta siirtolaisnuoresta, joita karkotus uhkaa. Pitäisi olla kansalaisuus tai vähintäänkin painava syy turvapaikkaan. Ajankohtaisuus ja inhimillinen hätä saavat arkisen draaman polttelemaan. Julianne Nicholson ja Denis O’Hare ovat opettajana ja juristina elokuvan tutuimmat kasvot. (USA 2016)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yle Teema & Fem 1.11. klo 12.00

Lumiukko

Jo Nesbøn ehkä jännittävin Harry Hole -kirja, Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja -elokuvan ohjaaja Tomas Alfredson , kansainväliset tähtinäyttelijät Michael Fassbender ja Charlotte Gainsbourg . Nimilista nostaa lupaukset korkeuksiin, josta itse jännäri pudottaa rytinällä alas, ja vielä monttuun. Nolosti harhailevan käsikirjoituksen jäljiltä sarjamurhaajan jahtauksesta ei jäänyt muuta kehuttavaa kuin Norjan vuonomaisemat. (Britannia 2017)

TV5 1.11. klo 21.00

Jännitysdraamassa Emmi Parviainen on yksinhuoltaja Marja, joka on omistanut elämänsä tyttärelleen Julialle (Luna Leinonen Botero).
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä