Viihde

Päivän leffapoiminnat:Koululaiset saavat lapsen kasvutarinassa, joka liikkuu luontevasti lähiön arjessa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Hölmö nuori sydän

★★★ "Mä vaan en halua, että sä teet samaa virhettä kuin minä", sanoo äiti. "Olinks mä virhe?", parkaisee raskaana oleva teinitytär. Selma Vilhusen ja Kirsikka Saaren elokuva osuu pienin elkein pariin nuoreen sydämeen. Rosa Honkonen ja Jere Ristseppä ovat Kiira ja Lenni, joiden pitäisi pian oppia vanhemmiksi. Kasvutarina liikkuu luontevasti itähelsinkiläisen lähiön arjessa, vaikka rasismin teema ohkaiseksi jääkin. Ensiesitys. (Suomi 2018)

TV2 25.12. klo 21.00

Ihmeellinen on elämä

★★★★★ Suomalaisissa joululauluissa tuskan veet vuotavat, ja vaiennut on vaikerrus vankilan. Ilmankos Frank Capran jouluklassikolla on pysyvä asema myös meillä. Pohjamutien kautta nimittäin mennään, kun James Stewartin esittämä pikkukaupungin heppu George hautoo itsemurhaa. Onneksi paikalle pelmahtaa lupsakka enkeli ( Henry Travers ) näyttämään, millainen maailma olisi ilman Georgea. Liikutuksen kyynelhelmiä ei voi estää. (USA 1946)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yle Teema & Fem 25.12. klo 13.10

Rogue One: A Star Wars Story

 Gareth Edwardsin ohjaama seikkailu ei vie eteenpäin George Lucasin luomaa avaruusoopperaa, vaan edeltää sitä. Vapautuneesti se temmeltääkin, raskaasta kalustostaan huolimatta. Felicity Jones on Kuolemantähden suunnittelijan tytär, joka loikkaa kapinallisten kelkkaan. Vakuuttavana pahiksena luimistelee Ben Mendelsohn , mutta ilmeet ovat totisia muillakin. Panokset ovat kovat, ja taisteluissa on tosi kyseessä. (USA 2016)

Nelonen 25.12. klo 21.00

Hölmö nuori sydän -elokuvassa Rosa Honkonen ja Jere Ristseppä ovat Kiira ja Lenni, joiden pitäisi pian oppia vanhemmiksi.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä