Viihde

Päivän leffapoiminnat: Miekkaileva kissa sai oman animaatioseikkailunsa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Saapasjalkakissa

★★★ Shrekistä tuttu, miekkaileva kissa saapasteli omaan animaatioseikkailunsa. Ohjaaja Chris Miller ja kumppanit keksivät kertoa, mitä tuttu, ketterä kisu touhusi ennen kuin vihreä peikko ja Aasi tulivat vastaan. Se tavoitteli taikapapuja ja sai Tyyris Tyllerön sekä Kitty Pehmotassun kumppaneikseen. Samannimisen sadun kanssa Saapasjalkakissalla on tekoa lähinnä tyylikkäiden varusteiden verran. Pikemminkin se on sukua Zorrolle . (USA 2001)

Nelonen klo 12.00

Täällä Pohjantähden alla

 Edvin Laine teki Tuntemattoman sotilaan elokuvaksi ja näyttämölle sekä jo aiemmin Mustan rakkauden , joten tuntuma Väinö Linnan teksteihin oli luja. Ajat kuitenkin muuttuivat 1960-luvulla, eikä Pohjantähteen löytynyt vastaavaa voimaa. Kohtalovuosien draama seisahtelee teatterimaisiin kohtauksiin, varsinkin klo 15.00 alkavassa osassa Akseli ja Elina . Muutama rooli kyllä leiskahtaa, ja Olavi Tuomen kameratyössä on hehkua. (Suomi 1968)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yle Teema & Fem klo 12.00

Rentun ruusu

★★ Martti Suosalo esitti Timo Koivusalon elokuvissa yhtä vakuuttavasti Jean Sibeliusta ja Irwin Goodmania . Jälkimmäisen tulkinnan varassa Rentun ruusukin kampeaa yli riman. Monenmoista sattui ja tapahtui, mutta laulajaelämäkerta ei onnistu tekemään Antti Hammarbergia katsojalle yhtään tutummaksi. Omat ongelmansa on myös Vexi Salmen kertojanäänessä. Pohtimatta jää, missä määrin kosteat lyriikat jouduttivat laulajan alamäkeä. (Suomi 2002)

TV2 klo 21.00

Suomeksi puhutussa animaatiossa seikkailee Shrekistä tutuksi tullut Saapasjalkakissa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä