Viihde

Päivän leffapoiminnat: Nuoren Christinen elämä seisoo ja läikkyy – varkain viisas elokuva ymmärtää kaikkia

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Lady Bird

★★★★★ Näyttelijänä tuttu Greta Gerwig teki elokuvan, ja osui heti kymppiin. Kasvutarina muistaa, millaista on olla nuori: rehellistä ja teennäistä, rehvakkaa ja epävarmaa. Taitava Saoirse Ronan koskettaa Christinenä, joka katolisessa koulussa odottelee, milloin elämä oikeasti alkaa. Varkain viisas elokuva ymmärtää kaikkia. Äitiäkin ( Laurie Metcalf ), joka totta kai rakastaa tytärtään, vaikkei välttämättä tästä pidäkään. (Ensiesitys, 2017)

TV5 20.9. klo 21.00

Pummin päiväkirja

 Ivica Zubakin terävän ja ajankohtaisen elokuvan naapurista löytyy se Ruotsi, jossa viime aikoina ovat pommit paukkuneet. Kroatialaissukuinen ohjaaja kuitenkin tähyää muualle. Can Demirtas esittää juuriltaan turkkilaista Metiniä, joka asuu Tukholman Jordbron lähiössä. Pikkurikollinen sai aikoinaan isältään kirjoittamisen kipinän. Kun päiväkirja katoaa, tutustuu betonisten nurkkien mies kirjallisiin piireihin. Ensiesitys. (Ruotsi 2017)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yle Teema & Fem 20.9. klo 21.00

Suljettu saari

★★★ Martin Scorsese otti gangstereista lomaa David Lehanen kirjaan pohjautuvassa jännärissä. Leonardo DiCaprio ja Mark Ruffalo ovat liittovaltion sheriffejä, jotka vuonna 1954 tutkivat potilaan katoamista Bostonin saariston vankimielisairaalassa. Poplarit hulmuavat jo saapuessa. Kohta värisee muutakin, kun painajainen alkaa hönkiä niskaan. Tunnelma on sakea, mutta varsinaiset unijaksot olisi kannattanut jättää David Lynchille . (USA 2010)

Fox 20.9. klo 21.00

Saoirse Ronan koskettaa Christinenä, joka katolisessa koulussa odottelee, milloin elämä oikeasti alkaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä