Viihde

Päivän leffapoiminnat: O’Neal kaahaa kolmosvaihteella toimintaelokuvan klassikossa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Keikkakuski

★★★ Vuodet rientävät, kierrokset kasvavat. Siksi Walter Hillin ohjaama kaahauselokuvan klassikko näyttää tänään vähän siltä kuin perhe olisi matkalla markettiin. Paremmin aikaa on kestänyt vieraantunut tunnelma, joka konnien keikkakuskia ja sitkeää poliisia ( Bruce Dern ) saartaa. Peyton Placen suosittu maitonaama Ryan O’Neal oli oiva valinta ilmeettömäksi ajuriksi. Drive -elokuvan Ryan Gosling arvatenkin tutki roolin tarkkaan. (USA 1978)

Yle Teema & Fem klo 21.00

Hellboy 2: Kultainen armeija

★★★★ Ihmeitä tapahtuu: onnistunut sarjakuvatulkinta pani jatko-osassa vielä piirun verran paremmaksi. Asialla olikin jälleen fantasian ja hämärämpien metsäpolkujen tunnustettu eräopas Guillermo del Toro . Luotettavan karu Ron Perlman esittää jälleen helvetistä putkahtanutta punaista puolipirua, johon ihmiskunnan siloposketkin joutuvat turvaamaan. Myös muinaissuomalaisesta mytologiasta tuttu alinen maailma kun on liikekannalla. (USA 2008)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kutonen klo 21.00

The Trust

★★★ Ohjaajaveljekset Alex ja Benjamin Brewer eivät saaneet huumoria ja hirveyttä ihan tyydyttävään tasapainoon, mutta kyllä napakka pikku jännäri pihdeissään pitää. Räjähtävien roolien konkari Nicolas Cage ja perushobitti Elijah Wood muodostavat persoonallisen poliisiduon, joka innostuu virittelemään ryöstöä ruokakaupan takahuoneeseen. Ihminen on kuitenkin häilyväinen otus, eikä kaikki tietenkään suju kuin Vaasan rannikolla. (USA 2016)

Hero klo 21.00

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä