Viihde

Päivän leffapoiminnat: Renny Harlin aloitti räväkästi pienen budjetin ja vähien ajatusten jännärillään

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Jäätävä polte

★★ Suomen ja Neuvostoliiton lähenevät, lämpenevät ja levenevät suhteet vaarantuivat, kun Renny Harlin ja Markus Selin ryhtyivät elokuvantekijöiksi. Nuorten kaverusten esikoinen oli pienen budjetin ja vähien ajatusten jännäri amerikkalaisista nuorukaisista, jotka erehtyvät livahtamaan rajan yli Suomesta Neuvostoliittoon. Kohtelu on kovaa. Mukaan saatiin kulttitähti Chuck Norrisin poika Mike ja Suomesta Ismo Kallio . (USA/Suomi 1986)

Sub klo 21.00

Spider-Man: Homecoming

★★★★ Tobey Maguire ja Andrew Garfield singahtelivat kyllä ansiokkaasti Hämähäkkimiehinä , mutta paras valinta rooliin on ollut Tom Holland . Nuorukaisen maitonaama sopii täydellisesti lukiolaispoika Peter Parkerille , joka piipahtelee sankaritöissä ja tahtoo tehdä vaikutuksen Avengers -pomo Tony Starkiin ( Robert Downey Jr. ). Ohjaaja Jon Watts yhdisteli toimintaa ja teinikomediaa sujuvasti kuin voita ja leipää. Ensiesitys. (USA 2017)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nelonen klo 21.00

Lapsia ja aikuisia

★★★★ Lapsettomuuusklinikan psykologi Venla tahtoo lasta, aviomies Antero ei, ja kärvistelee kuin kevytnakki grillissä. Aleksi Salmenperän elokuvassa on romanttisen komedian ilmettä, mutta myös jotain kipeämpää, minkä Minna Haapkylä ja Kari-Pekka Toivonen onnistuvat hyvin tulkitsemaan. Parisuhteen ristiriitoja ei lakaista maton alle. Takakireitä naruja löysää Minttu Mustakallion esittämä lääkäri Satu. (Suomi 2004)

Yle Teema & Fem klo 21.45

Jäätävässä poltteessa kolme nuorukaista päättää Suomen-lomallaan poiketa Neuvostoliittoon.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä