Viihde

Päivän leffapoiminnat: Samurain kunnia ja rakkaus puntarissa verkkaisessa tragediassa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Laskeva aurinko

★★★★ Toshiro Mifune rynnisti Akira Kurosawan samuraiseikkailuissa niin valovoimaisesti, että länsimaisetkin katsojat ottivat tähden ja koko lajin omakseen. Vaikuttava on myös ikääntyneen miekkamiehen rooli Masaki Kobayashin historiallisessa elokuvassa, vaikka seikkailun sijasta vaelletaankin verkkaisessa tragediassa. Kunnian ja rakkauden arvo punnitaan, kun mahtava klaani vaatii samurai Sasaharan pojalta vaimoa takaisin. (Japani 1967)

Yle Teema & Fem klo 21.00

The Incredible Hulk

★★★ Edward Nortonin pesti Marvel-yhtiön vihreänä jättinä kesti vain yhden elokuvan, mutta tuottajilla oli kieltämättä pelisilmää. Kulttileffa Fight Clubin tähdellä oli vahvaa kokemusta pidätellyn ja irti päästetyn raivon tulkkina. Juuri niistä läikytyksistä on kyse, kun tutkija Bruce Banner yrittää löytää parannuskeinoa muodonmuutoksiinsa. Norton saa vastaansa kaksi muuta kovan luokan näyttelijää, Tim Rothin ja William Hurtin . (USA 2008)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

TV5 klo 21.00

Jack Reacher: Paluu päämajaan

★★★ Voihan olla, että Tom Cruise on yksityiselämässä kaino, nurkkaan vetäytyvä lapanen. Itsevarman vaikutelman hän kuitenkin osaa antaa. Sen turvin tämäkin toimintajännäri puskee, vaikka tähti ulkoisilta mitoiltaan on kaukana Lee Childin kirjojen sankarikörmystä. Edward Zwickin ohjaamassa tarinassa omia polkujaan tallova Reacher päätyy tutkimaan sotilaspoliisien, eli entisten kollegojensa, surmia. Tietenkin siitä hermostutaan. (USA 2016)

Nelonen klo 22.00

Japanilaiselokuvassa ikääntynyt samurai ajautuu tahtomattaan valtapelin pyörteisiin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä