Viihde

Päivän leffapoiminnat: Tehtiinkö rikos hypnoosissa? – Psykologinen jännäri etenee kankein polvin

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

The Guardian Angel – Suojelusenkeli

★★★ Ohjaaja Arto Halosta kiinnostavat henkisen hyväksikäytön, valheen ja rikoksen teemat. Kaikki kolme tulivat vastaan, kun hän pääsi tapaamaan vankilasta vapautunutta tanskalaista Pelle Hardrupia . Vuonna 1951 kööpenhaminalaisen pankin ryösti mies, jota alettiin epäillä sellitoverinsa hypnotisoimaksi. Vaikka psykologinen jännäri etenee kankein polvin, alkaa poliisi Pilou Asbækilla keittää vakuuttavasti. Ensiesitys. (Suomi/Tanska 2018)

TV2 klo 21.05

Gangs of New York

★★★ Ne kuuluisat "vanhat hyvät ajat" olivat monin verroin julmempia ja vaarallisempia kuin nämä nykyiset. Gangsteritarinoiden mestari Martin Scorsese muistutti aiheesta eeppisellä elokuvallaan, jossa palataan ohjaajan kotinurkille 1860-luvulla. Väkivalta on niin arkea New Yorkin valtataisteluissa, että katsojakin alkaa puutua. Kaiken keskellä irlantilaispoika Leonardo DiCaprio hautoo kostoa umpihäijylle Daniel Day-Lewisille . (USA 2002)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yle Teema & Fem klo 21.15

Zodiac

★★★★★ Jos on sarjamurhaajalla pakkomielle, niin voi se kehittyä tämän jahtaajallekin. David Fincherin pitkässä mutta perustellussa rikosjännärissä psykopaatti järkyttää San Franciscoa veriteoillaan ja lähettelee niistä viestejä sanomalehtiin. Jake Gyllenhaal esittää piirtäjää, joka uhraa tapausta selvitellessään arkensa ja mielenrauhansa. Hiertävän viileä tositarina kietaisee mukaan myös Mark Ruffalon ja Robert Downey Jr :n. (USA 2007)

MTV3 klo 22.45

Poliisia esittävällä Pilou Asbækilla (vas.) keittää vakuuttavasti tositapahtumiin perustavassa jännärissä, jossa pankkiryöstöjen ja murhien sarja syöksee hänet hypnoosin ja henkisen manipulaation maailmaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä