Viihde

Päivän leffapoiminnat: Toimintajännäri kiersi maapallon – kieltolain aikaan sijoittuvassa elokuvassa revolverisankari joutuu keskelle jengisotaa

Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Last Man Standing

★★★ Ympäri käydään, ja takaisin tupsahdetaan: ensiksi japanilaismestari Akira Kurosawa innostui amerikkalaisista gangsteri- ja lännenelokuvista niin, että ohjasi seikkailun Yojimbo (1961). Walter Hill puolestaan inspiroitui siitä, ja teki tylyn gangsterielokuvan. Bruce Willis on pyssysankari, joka kieltolain levottomina aikoina osuu jengisodan riivaamaan teksasilaiseen tuppukylään. Pelkillä korulauseilla ei rauhaa palauteta. (USA 1996)

Sub 12.10. klo 21.00

Jengi

 Åke Lindmanin ohjaamassa elokuvassa on vähemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vaikka Elokuvatarkastamo aikanaan eri mieltä olikin. Se paheksui "helsinkiläisen sakilaisnuorison" touhuja siinä määrin, että hurjastelua saksittiin pois minuuttikaupalla. Tänään Ville-Veikko Salmisen ja muiden stadilaisten teatraaliset riuhtomiset lähinnä hellyttävät. Maalaisnuoret Esko Salminen ja Tarja Nurminen ovat kuitenkin ihmeissään. (Suomi 1963)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

TV1 12.10. klo 13.10

Tulkki

★★★ Nicole Kidman on nainen, joka tietää liikaa. Ja kun jännärissä ollaan, se tietää hengenvaaraa. Sydney Pollack ohjasi tarinan YK:n tulkista, joka tarkoilla korvillaan saa vihiä afrikkalaisen valtionpäämiehen murhasuunnitelmasta. Kielenkääntäjä ei ehdi edes baagelia haukata päämajan kuppilassa, kun vaara jo uhkaa. Kävelytempoinen jännäri ei saa hiuksia pystyyn, mutta aidot tapahtumapaikat ja tähdet pitävät mielenkiinnon yllä. (USA 2005)

TV5 12.10. klo 23.00

Bruce Willis
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä