Paikallisuutiset

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta rohkaisee maskien käyttöön – maskeja ei näy vielä riittävästi

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla tautitilanne on kiihtymään päin ja etenkin Oulun seudulla positiivisten testitulosten määrä on noussut.

Nyt on syytä rohkaista kaikkia noudattamaan sairaanhoitopiirien ja kuntien suosituksia maskien käytöstä, toteaa Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta tiedotteessaan.

Ylijohtaja Terttu Savolaisen mukaan tautitilanne on muuttunut merkittävästi viime viikkoina. Virusta on levinnyt myös kuntiin, joissa sitä ei aiemmin ole ollut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yllättäviin tautiryppäisiin on valmistauduttava, Terttu Savolainen linjaa.

Pikatesit nopeuttavat testitulosten saamista

Sekä Pohjois-Pohjanmaalla että Kainuussa on onnistuttu jäljittämään tartuntaketjut hyvin ja testauskapasiteetti on hyvällä tasolla, arvioi valmiustoimikunta.

Kainuussa käytetään myös koronaviruksen pikatestausta.

Pikatestaus soveltuu erityisesti harva-asutusalueille, joissa näytteiden kuljetusmatkat vievät aikaa ja testitulokset viipyvät, todetaan tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Epidemian kiihtymisvaihe on lähellä, arvioi valmiustoimikunta

Valmiustoimikunta oli huolestunut siitä, että kansallinen kasvomaskisuositus ei näy vielä riittävästi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Valmiustoimikunnassa todettiin, että maskien käytön lisääntymiseen on hyvä varautua.

Koronaepidemiassa on kolme eri tasoa: rauhallinen tilanne, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Maskisuositus on jaettu näiden vaiheiden mukaan.

Olemme nyt lähellä koronaepidemian kiihtymisvaihetta, toteaa valmiustoimikunta ja jatkaa:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Noudattamalla suosituksia voimme hidastaa epidemian etenemistä ja välttyä siltä, että joudumme epidemian leviämisvaiheeseen ja kovempiin rajoitustoimenpiteisiin.

Valmiustoimikunta suosittelee seuraamaan sairaanhoitopiirien ja kuntien tiedotteita, jotta tietää, mitä suosituksia tulee noudattaa.

Tavallisten kansalaisten toiminnan tärkeys korostuu

Yhdenmukainen, selkeä ja oikea-aikainen viestintä on koronakriisin informaatiotulvassa tärkeää, arvioi valmiustoimikunta.

– Aluehallintoviraston, kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyö tässä asiassa on ensiarvoisen tärkeää, etenkin nyt, kun painopiste on entistä enemmän alueellisissa päätöksissä, painottaa ylijohtaja Savolainen.

Jatkossa viestinnän yhteensovittamista tullaan tekemään tiiviimmin myös kolmannen sektorin ja yrittäjien kanssa.

Valmiustoimikunnan kokouksen lopuksi Savolainen linjasi, että tilanne on syytä ottaa vakavasti. Kansalaisissa on havaittavissa väsymystä suositusten noudattamisessa.

– Nyt tavallisten kansalaisten tärkeys koronanvastaisessa taistelussa korostuu.

Kasvomaskeja ei näy vielä riittävästi, arvioi alueellinen valmiustoimikunta. Tautitilanne on pahenemassa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä