Paikallisuutiset

Positiiviset tulokset keskittyvät Kajaaniin

Karanteenissa olevilla ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla todettiin 12 uutta tartuntaa. Koko maakunnassa 25 uutta tartuntaa.

Kainuussa todettiin maanantaina yhteensä 25 uutta koronatartuntaa. Näistä kymmenen olivat jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Yksi tartunta on kirjattu Sotkamosta ja kaikki muut Kajaanista.

Karanteenissa olevilla ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla todettiin kaksitoista uutta tartuntaa. Uusia karanteeneja on kaikkiaan määrätty noin kymmenen.

Kainuun ilmaantuvuus on tällä hetkellä 211 kahden viikon jaksolla. Kyseinen ilmaantuvuusluku sisältää alueelle kirjattujen ulkomaalaisten marjanpoimijoiden tartunnat, jotka poislukien ilmaantuvuus olisi Kainuun soten mukaan noin 164.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

THL:n selvityksen mukaan sairaalahoitoon on joutunut kahden rokotusannoksen jälkeen Suomessa vain 53 henkilöä. Vakavimmat sairastumiset todetaan edelleen yli 70-vuotiailla. Kainuun sote muistuttaa rokotteen hyödyllisyydestä. Myös rokotevalmisteita ja -aikoja on Kainuussa hyvin saatavilla.

– Tämän hetken tutkimustiedot rokotuksista sekä epidemiatiedot maailmalta osoittavat, että tilanne voi normalisoitua, mikäli rokotuskattavuus on 90 prosentin tasoa. Tämä edellyttää myös nuorimpien ikäluokkien rokottamista, arvioi Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari .

Nuorten ikäluokkien rokottamista nopeuttaa se, että 12 vuotta täyttäneet peruskoululaiset ja toisen asteen opiskelijat saavat koronarokotukset helposti myös koulujen rokotuspisteillä lähipäivien aikana. Järjestelyistä on tiedotettu koulujen kautta ja lisätietoja saa myös Kainuun soten verkkosivuilta.

– Siihen asti jatkunee yhteiskunnalle kalliiksi ja hankalaksi käyvät varotoimet, kuten eristykset ja karanteenit tai maskit ja turvavälit. Meillä on siis kaikki mahdollisuudet käsillä, mutta kyllähän tässä punnitaan myös nykymaailman yksilön ja yhteisön suhdetta, Koukkari pohtii.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vältä väärää tietoa

Sote muistuttaa, että erityisesti internet-aikakaudella tahallisesti tai tahattomasti leviävä väärä tieto aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Etenkin viranomais- tai muuta julkista viestintää kriisitilanteissa - kuten nyt koronapandemian aikana - hankaloittaa huhut tai epätodet tiedot.

Suomi on kuitenkin edelleen vakaa yhteiskunta, jossa viranomaisten välittämä tieto on lähtökohtaisesti luotettavaa.

Varsinkin lapset ja nuoret ovat alttiita väärälle tiedolle. Vanhempien ja koulun kasvatustyön lisäksi myös muiden yhteiskunnan toimijoiden vastuullisuus korostuu, jotta luotettava tiedonvälitys voisi toimia.

Tämän vuoksi sote korostaa tosiasioihin perustuvan viestinnän ja yhteiskunnallisen keskustelun merkitystä. Ajankohtainen teema on alkusyksyn ajan korostetusti esillä yhteistyössä Kainuun kuntien kanssa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä