Kotimaa

Presidentti perui linnan juhlat, tilalle koko kansan TV-ohjelma

Presidenttipari ei tänä vuonna kättele kutsuvieraita. Suomalaiset kutsutaan silti perinteiseen tapaan kotisohville television ääreen.

Linnan juhlaa eli itsenäisyyspäivänä vietettävää tasavallan presidentin kutsuvierasjuhlaa ei tänä vuonna järjestetä. Syynä on koronaepidemia ja siihen liittyvät riskit.

Vaikka perinteinen juhla on peruttu, kutsuvat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio suomalaiset silti perinteisesti viettämään itsenäisyyspäivän iltaa televisioiden ääreen.

– Vaikka tänä vuonna emme kokoonnu perinteisellä tavalla Presidentinlinnaan, ei se suinkaan vähennä juhlan merkitystä. Juhlimme Suomea ja itsenäisyyttämme kaikkien suomalaisten kanssa yhdessä uudenlaisen ohjelman kautta, Niinistö sanoo tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisätietoa marraskuussa

Luvassa on suora itsenäisyyspäivän televisiolähetys, joka kertoo tunnelmista eri puolilla maata.

Esittävän taiteen ja historiallisten linnan juhlien tunnelmapalojen lisäksi ohjelmassa esitetään suomalaisten erilaisia tapoja viettää itsenäisyyspäivää. Katsojilla on mahdollisuus lähettää myös oma tervehdyksensä.

Tasavallan presidentin kanslia lupaa tarkempaa tietoa lähetyksestä marraskuussa.

Itsenäisyyspäivä ilman linnan juhlia viitisentoista kertaa

Linnan juhlia on vietetty vuodesta 1919. Ensimmäisen kerran juhlista lähetettiin suora tv-lähetys vuonna 1967.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juhlat ovat jääneet pitämättä aiemmin viitisentoista kertaa. Syinä ovat olleen muun muassa sodat, presidentin terveydentila tai presidentinlinnan remontit.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio eivät tänä vuonna kättele paria tuhatta kutsuvierasta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä