Paikallisuutiset

Vesi valtasi Kajaanin golfkentän – sähkökatkot jatkuvat Kainuussa

Golffarit joutuvat Kajaanissa ainakin tänään muille kentille, kun tulva valtasi Kajaanin golfkentän torstaiaamuna. Rankkasateen jäljiltä Kajaanin golfkentän ykkösväylä on veden vallassa ja kenttä on toistaiseksi suljettu.

– Vettä on tullut, mutta ei niin paljon kuin heinäkuussa, Kajaanin Golf ry:n puheenjohtaja Juha Tuukkanen .

Golfkentän ykkösväylän vesiongelma johtuu Vimpelinlammesta, joka ei vedä tarpeeksi nopeasti vettä kentältä. Tuukkanen uskoo kuitenkin, että tulva ei jätä jälkeen vahinkoja ja kentälle pääsee lähipäivinä. Myöskään puita ei ole kaatunut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kun lampi taas vetää, niin kenttä tyhjenee nopeasti, Tuukkanen sanoo.

Myös Paltamon golfkentällä on paljon vettä, ja esimerkiksi golfautoilu on tänään kielletty. Pelaajia siellä kuitenkin on kovasta tuulesta ja sateesta huolimatta. Myös Katinkullassa pelataan normaalisti.

Kajaanin keskustan alueella myrsky on nostanut pieniä tulvia muun muassa risteyksissä. Esimerkiksi Lönnrotinkadun ja Kuntokadun kiertoliittymästä oli aamulla puolet veden vallassa.

– Hulevesi- ja viemäriverkosto nyt aika täynnä, mutta pienet tulvat laskevat nopeasti, kun sade loppuu, kaupungininsinööri Matti Nousiainen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aila-myrsky on aiheuttanut sähkökatkoja laajalti koko Kainuun alueella. Yön aikana vikoja on rajattu Kajaven käyttökeskuksesta käsin ja aamun valjetessa asentajat ovat päässeet vahvistetulla määrällä maastoon korjaamaan vikoja.

Aamulla puoli kahdeksalta sähköttä oli 2 600 asiakasta, mutta puoli kymmeneltä ilman sähköä on jälleen 3 685 Kajaven asiakasta. Puolen päivän aikaan sähköttä oli 2 400 asiakasta, josta Kuhmossa ja Vaalassa eniten.

Koko maassa sähköttömiä talouksia on ollut pahimmillaan 75 000.

Tuuli on yhä navakkaa ja sähkökatkoihin on syytä varautua vielä aamupäivän aikana, Kajavelta kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaven mukaan myrsky on poikkeuksellisen pitkäkestoinen ja puhaltelee navakasti aina torstai-iltapäivään saakka. Kajave on varannut lisää henkilöstöä viankorjaukseen sekä käyttökeskukseen ja asiakaspalveluun.

Kainuun pelastuslaitoksella on ollut aamun aikana noin 15 vahingontorjuntatehtävää eri puolilla Kainuuta. Päivystävän palomestarin Kimmo Määtän mukaan kyse on pääsosin tielle kaatuneista puista. Niitä on ollut muun muassa Kuutostiellä Sotkamon ja Kajaanin välillä, mutta suurin osa niistä on ollut pienemmillä teillä.

– Ruuhkaksi asti tehtäviä ei ole ollut. Niitä on ollut tasaiseen tahtiin eri puolilla Kainuuta, Määttä kertoo.

Sähköjen pätkiminen alkoi jo keskiviikkoiltana. Kello 21.30 aikaan sähköttömänä oli 193 taloutta, joista 131 Puolangalla ja 62 Vaalassa.

Kajave pyytää ilmoituksia kaatuneista puista sähkölinjojen läheistyyteen käyttökeskukseen 0800 9 2500.

Vettä on myös satanut runsaasti. Kajaani on ollut maan sateisin paikkakunta yli 60 millimetrin sademäärällä.

Edit: Juttua päivitetty kello 6.30, 9.30 ja 11.30.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä