Paikallisuutiset

Sote: Kainuun koronatilanne tasaantunut – ei uusia tartuntoja

Kainuun koronatilanne on tasaantunut. Uusia tartuntoja ei ole ilmennyt, kertoo Kainuun sote lauantaiaamuna Twitterissä.

Edel­li­nen ka­ran­tee­nin ul­ko­puo­li­nen tar­tun­ta on il­men­nyt 26.11.

– Määräyksiä ja suosituksia on kaikesta päätellen noudatettu kiitettävästi - jatketaan samalla linjalla, sote twiittaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuu siirtyi viime viikolla kiihtymisvaiheeseen koronapandemiassa. Poh­jois-Suo­men alue­hal­lin­to­vi­ras­ton an­ta­ma enin­tään 10 hen­ki­lön ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus on voi­mas­sa 18.12. saak­ka. Se koskee ylei­siä ti­lai­suuk­sia ja ko­kouk­sia.

Mat­kus­ta­mis­ta ja kaik­kea ei-vält­tä­mä­tön­tä ko­koon­tu­mis­ta suo­si­tel­laan väl­tet­tä­väk­si. Asuk­kai­ta muis­tu­te­taan lä­hi­kon­tak­tien vält­tä­mi­ses­tä, kas­vo­mas­kien käy­tös­tä ja hy­gie­niaoh­jeis­ta.

Soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari totesi torstaina, että aiem­mat ko­ke­muk­set no­peis­ta toi­men­pi­teis­tä luo­vat toi­voa, et­tä Kainuussa voidaan on­nis­tua rau­hoit­ta­maan jou­lun vie­tto, mut­ta muu­ta­ma­kin li­sä­tar­tun­ta pi­tää ra­joi­tuk­set kiih­ty­mis­vai­heen ta­sol­la.

Valtakunnallisesti koronatartuntojen määrä on kasvanut. THL sai torstaina tietoonsa 540 ja perjantaina 336 tapausta. Kiihtymisvaiheen rajoitukset astuivat Kainuun naapurimaakunnista voimaan launtaina Pohjois-Karjalassa. Pohjois-Pohjanmaa on puolestaan leviämisvaiheessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Soten ohjeistus

Kasvomaskien käyttäminen estää virusta leviämästä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä