Paikallisuutiset

Sotkamossa on tulvinut vettä asuntoihin – Suomussalmella kärähti pakastin

Puolangan Suolijärvellä pisimmät katkot. Verkkoa rakennettava uudelleen neljä kilometriä.

Kainuussa korjataan edelleen torstaiaamuna keskiviikon Aatu-myrskyn aiheuttamia tuhoja.

Kainuun pelastuslaitoksella on Sotkamossa Tiilitörmäntiellä meneillään vahingontorjunta. Päivystävä palopäällikkö kertoo, että asuntoihin on päässyt sisään vettä. Evakuointeja ei ole tarvinnut tehdä, eikä tarkempaa tietoa vielä ollut.

Suomussalmella omakotitalossa syttyi pakastin tuleen. Omistajan alkusammutuksen ansiosta palo rajoittui yhteen huoneeseen, joka tuhoutui palossa. Muuhun taloon tuli savu- ja nokivahinkoja. Pelastuslaitoksen mukaan rakennuksen pelasti oikeaoppinen oven sulkeminen ja alkusammutus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelastuslaitos on yön aikana korjannut useita Aatu-myrskyn aiheuttamia puiden kaatumisia. Tehtäviä on yhä torstaiaamuna.

Pelastuslaitoksen mukaan useita kiinteistöjä vaurioitui muun muassa vedentulvimisesta Sotkamossa. Kuva Tiilitörmäntieltä, missä vesi tulvi kiinteistöihin. Kuva: Hilla Mustonen

Sotkamossa ollut runsaasti tehtäviä

Keskiviikkona Kainuun yli pyyhkäissyt Aatu-ukkosmyrsky aiheutti tuhoja varsinkin Sotkamossa, jossa Kainuun pelastuslaitoksella oli illan ja yön aikana 23 erillistä pelastustehtävää. Myrsky kaatoi puita linjoille ja katkoi sähköjä myöhään yöhön asti.

Pelastuslaitoksen mukaan useita kiinteistöjä vaurioitui muun muassa vedentulvimisesta Sotkamossa. Henkilövahinkoja ei sattunut. Pelastustehtäviin osallistui 11 pelastusyksikköä Hyrynsalmelta, Kajaanista, Kuhmosta, Paltamosta, Ristijärveltä ja Sotkamosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähkökatkot helpottamassa

Enimmillään sähkövikoja oli ollut Kainuun alueella 2927 taloudella vähän ennen puoltayötä, mutta nyt sähkökatkojen määrä on laskenut hyvää vauhtia. Kajaven mukaan Aatu-ukkosrintaman aiheuttamat vahingotkin jäivät vähäiseksi. Ukkoset ovat tältä erää ohi Kajaven verkkoalueella.

Vikapaikkoja oli aamulla puoli yhdeksän aikaan 70 asiakkaalla. Jälkikorjaustöitä ja verkon uudelleenrakennustöitä tehdään lisäresurssein vielä juhannuksen jälkeisellä viikollakin.

Osa sähkökatkoista on kestänyt yli 12 tuntia, jolloin asiakkaalle maksetaan ns. vakiokorvaus. Summa hyvitetään asiakkaalle sähkölaskun yhteydessä.

Erityisesti Puolangan Suolijärvellä sähkökatkot ovat kestäneet pitkään. Alueen asiakkaisiin on oltu suoraan yhteyksissä. Verkon uudelleen rakennettava osuus on kaiken kaikkiaan neljä kilometriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähköverkon tilannetta voi seurata ajantasaisesti Kajaven sähkökatkokartalta.

– Vuorokausi sitten (Paula-myrskyssä) tulleita vikoja on edelleen korjaamatta. Pahimmat vika-alueet voivat varautua siihen, että vielä huomiseen mennessä kaikkia vikoja ei saada korjattua. Nyt nousee parhaillaan Kajaanin eteläpuolelta ukkosrintama, joka näyttäisi menevän koko Kainuun läpi. Toivon mukaan ei tulisi nyt hirveästi uusia vikoja, kertoi Kajaven käyttöpäällikkö Marko Manninen keskiviikkoiltana yhdeksän maissa.

Kello yhdentoista aikaan keskiviikkoiltana sähköt olivat poikki koko Kainuussa vajaalta 400 taloudelta, sillä etelän suunnasta tullut Aatu-myrsky oli ohittanut oikeastaan vasta Kajaanin ja Sotkamon ja möykkäsi parhaillaan Puolangan ja Suomussalmen alueella. Vikoja oli tullut jonkin verran lisää, mutta ei niin paljoa kuin pelättiin.

Uutinen päivittyy.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä