Viihde

Sunnuntai-illan elokuvaklassikko on kylmän kyydin perikuva

Fargo

Nelonen klo 22.35

***** Joel ja Ethan Coenin mustasta rikoskomediasta on tullut lajin klassikko. Siihen viitataan aina, kun leffassa lähdetään lumisille syrjäkylille kohtalon kolhuja keräämään. Jotain Fargon vaikutusvallasta kertoo sekin, että elokuvan maailmaa jatkavaa, samannimistä tv-sarjaa on tehty jo neljä kautta.

William H. Macy on velkainen autokauppias, joka päättää puristaa appiukolta rahat lavastamalla vaimonsa kidnappauksen. Kun Steve Buscemin ja Peter Stormaren tuulenpieksemä konnaduo ilmoittautuu hoitamaan homman käytännön puolta, ollaan jo siinä kohtaa liukumäkeä, jossa pellinpala on noussut pystyyn.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Onneksi on Frances McDormandin esittämä poliisipäällikkö. Viimeisillään raskaana oleva, selvästikin sukujuuriltaan pohjoismainen rouva herättää enemmän luottamusta kuin mitkään brucewillisit. (USA 1996)

The Long Kiss Goodnight

Ava klo 21.05

*** Perheenäiti Samantha huomaa yllätyksekseen olevansa tappavan tehokas agentti. Renny Harlinin parhaimpiin kuuluvaa jännäri ja varsinkin pääroolin Geena Davis antoivat mallin uuden tyyppisille naispuolisille toimintasankareille. (USA 1996)

Ghost in the Shell

Hero klo 19.40

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

** Rupert Sandersin ohjaama tieteisjännäri ei häviä vauhdissa, villeissä visioissa ja silmäkarkissa illan muille toimintaleffoille. Marvel-seikkailuissa vikkelään vireeseen päässyt Scarlett Johansson rynnistää tehokkaana kyborgina näyttävästi rikollisia päin.

Taistelukohtauksissa painovoima on järjestelykysymys, ja tulevaisuuden suurkaupunki hehkuu viileän houkuttelevaa neonvaloa. Vielä, kun ohjaajaksi olisi löytynyt joku Sandersia luistavampi kertoja.

Shirow Masamunen japanilaisesta klassikkosarjakuvasta, eli -mangasta, tehtiin vuonna 1995 sikäläinen, vaikuttava animaatiosovitus. Sen ratkaisuja olisi kannattanut seurata tarkemmin. (USA 2017)

Pekka Eronen

Frances McDormand (Marge Gunderson) esittää lasta odottavaa poliisia, joka selvittää mystisiä kuolemantapauksia Fargon pikkukylässä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä