Viihde

Televisiossa: Pelisovitus kietaisee alakuloonsa videopelistä tehdyssä filmatisoinnissa

Last of Us

HBO Max

**** Juuri, kun zombimaisesti kaudesta toiseen venynyt Walking Dead raahusti maaliin, tulee Last of Us. Eikä – yllätys, yllätys – harmita yhtään. Craig Mazinin ja Neil Druckmannin kehittelemää sarjaa on oitis kehuttu parhaaksi videopelistä tehdyksi filmatisoinniksi, mutta se ei vielä ole paljon. Semmoista tauhkaa on lajissa nähty.

En ole Last of Usia ikinä pelannut, mutta omillaankin sarja kiehtaisee nopeasti maailmaansa. Narcosista tuttu Pedro Pascal on Joel, joka teini-ikäisen Ellien (Bella Ramsey) kanssa taivaltaa tarttuvan sienen raunioittamassa, vaarallisessa maailmassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alakuloiset visiot tuovat mieleen pikemminkin vanhat länkkärit ja elokuvan Tie (2009) kuin vaikkapa zombihitit. Oleellista on, että kaksikosta on helppo välittää. (USA 2023)

Totuus vai tehtävä

Kutonen klo 21.00

* Muukalainen houkuttelee Meksikoon saapuneet, tequilapäissään melskaavat nuoret leikkiin, joka osoittautuu kirotuksi. Mustaa huumoria on tyrkyllä, mutta ohjaaja Jedd Wadlow keskittyy teinikauhun rutiiniin: tavallisen tylsään säikyttelyyn ja töksähtäviin hengenmenoihin. USA 2018)

Onnellinen prinssi

Yle Teema & Fem klo 21.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

** Oliver Parkerin ohjaama Ihanneaviomies (1998) oli pirskahteleva sovitus Oscar Wilden näytelmästä. Lontoolaisten seurapiirien skandaalit kasautuivat pyörteeksi, jonka myrskynsilmässä Rupert Everett muikisteli kaupungin tavoitelluimpana poikamiehenä. Näyttelijälle Wilden teksti oli selvästikin läheistä. Kutsumustyön tuntua onkin elokuvassa, jossa muistellaan Wilden viimeisiä aikoja Pariisissa. Harmi kyllä Everett tahtoi pääroolin lisäksi vastata myös ohjauksesta. Homoseksuaalisuudestaan tuomion saanut ja maanpakoon Ranskaan lähteneen Wilden hahmoon kertyy paitsi ärhäkkää traagisuutta, myös itsesäälistä vellontaa. Ensiesitys. (Britannia 2018)

Pekka Eronen

kriitikko

Maailmanlaajuisen pandemian tuhottua sivilisaation kovapintainen kyynikko ottaa hoiviinsa 14-vuotiaan tytön, joka saattaa olla ihmiskunnan viimeinen toivo. Päärooleissa ovat Pedro Pascal ja Bella Ramsey.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä