Viihde

Tiistai-illan elokuvassa yksinäisten sielut kaahailevat suurkaupungin yössä

Keikkakuski

Yle Teema & Fem klo 22.00

*** Walter Hillin jännäri oli aikoinaan jonkinlainen kaahauselokuvan merkkipaalu. Transporter , Baby Driver , 2 Fast 2 Furious ja muut myöhempien aikojen asfalttibakkanaalit ovat kuitenkin menneet ohi niin lujaa, että tänään Keikkakuski tuntuu melkein autokoulun opetusvideolta. Se ei ole silti tehnyt elokuvasta turhaa.

Peyton Placessa aikoinaan söpöillyt Ryan O’Neal on ryöstökeikkoihin erikoistunut autokuski, jota Bruce Dernin pakkomielteinen poliisi jahtaa. Molemmat jätetään nimettömiksi. Anonyymi, vähäeleinen ja vieraantunut tunnelma muhii oikeastaan koko elokuvan yllä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohjaaja Hillille suurkaupungin kadut eivät ole isojen poikien leikkikenttä vaan yksinäisyyden näyttämö. 2000-luvun elokuvistaKeikkakuskia lähimpänä on Drive (2011). Ryan Goslingin pokerinaamaa myöten. (USA 1978)

007 – Quantum of Solace

Nelonen klo 21.00

*** Myös Marc Forsterin ohjaama James Bond -seikkailu kaahaa ohi 1970-luvun Keikkakuskin. Haipakkaa pidetään itse asiassa niin, että välillä on vaikeaa erottaa sankariagenttia ilmassa kieppuvista kivenmurikoista. Silti suru painaa 007:ää. (Britannia/USA 2008)

Last Vegas

TV5 klo 22.45

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Kaukana ovat päivät, jolloin Robert De Niro oli järjestään laatuleffan tae. Pitkälti sama pätee Morgan Freemaniin , eikä Kevin Klinekään ei ole viime vuosina liikaa näytön paikkoja saanut.

Michael Douglas sentään loistaa Netflix-sarjassaan Kominsky-metodi . Jon Turteltaubin ohjaamassa komediassa hän on Billy, joka on menossa naimisiin liki puolta nuoremman naisen kanssa. Polttareihin Las Vegasiin saapuu mainittujen konkareiden esittämä trio, jolle leppoisa ikäkausikomedia ei juuri haasteita tarjoa.

Rentoon tahtiin jokainen silti karismaansa väläyttelee. Mary Steenburgen on yökerholaulaja, joka kaivaa ukoista herrasmiestä esiin. (USA 2013)

Pekka Eronen

Toimintaelokuvien klassikko Keikkakuski kertoo pakkomielteisen poliisin ja ryöstökeikkoihin erikoistuneen autokuskin kaksintaistelusta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä