Viihde

Torstai-illan elokuva on letkeän rento komedia keski-ikäisestä pariskunnasta, jolta huijataan eläkesäästöt

The Love Punch

Hero klo 21.00

*** Ilmatieteen laitos vihjaa, että alkukesän säät ovat lähinnä "tyypilliset". Eli siis välillä sataa, välillä paistaa. Kelit ovat tasaisemmat Joel Hopkinsin romanttisessa veijarikomediassa – viimeistään, kun Rivieralle päästään.

Matalapainetta on ilmassa muuten, kun häijy ranskalainen liikemies Vincent (Laurent Latiffe) vie eläkesäästöt Katelta, Richardilta ja vielä jälkimmäisen johtaman firman työntekijöiltäkin. Jotain tarttis tehdä, vaikka sitten kostoryöstö.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohjaaja-käsikirjoittaja Hopkinsilla oli vaikeuksia kehittää yllätyksiä elokuvaansa, mutta Emma Thompson  ja Pierce Brosnan vetävät eronneen pariskunnan roolit letkeään tyyliin. "Kepeästi keski-iässä" -kerho saa mukavasti lisäjäseniä, kun Timothy Spallin ja Celia Imrien ystäväpariskunta ilmestyy maisemiin. Varsinkin mainio Spall ottaa välillä koko elokuvan raijatakseen. (Britannia 2013)

The Revenant

Sub klo 21.00

**** Luonto tuoksuu havumetsän sakein aromein Alejandro G. Inarritun tosipohjaisessa selviytymistarinassa. Leonardo DiCaprio sinnitteli Oscarin arvoisesti miehenä, jonka toverit hylkäävät erämaahan. (USA 2015)

Näin tehtiin Schwarzenegger

Yle Teema klo 23.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

**** "Zei vil rrememböör it", vakuutti Arnold Schwarzenegger , kun joutui keskustelemaan nimestään Hollywood-tuottajien kanssa. "Itävallan tammeksi" kutsuttu kehonrakennuksen maailmanmestari oli joutunut tekemään ensimmäisen roolinsa nimellä Arnold Strong, mutta siihen se jäi.

Jos Vietnamin sota ja Watergate-skandaali olivat näivettäneet amerikkalaisen unelman, Schwarzeneggerin tapaiset maahanmuuttajat ja pienten kylien kasvatit uskoivat vielä maan ja mahdollisuuksien suuruuteen.

Ranskalaisten tekemällä dokumentilla on pituutta alle tunti, mutta näkemyksellä se ehtii kerrata vuodet Tirolista saleille ja Hollywoodista politiikkaan. (Ranska 2018)

Pekka Eronen

Komedia eronneesta pariskunnasta Richardista (Pierce Brosnan) ja Katesta (Emma Thompson), joilta huijataan eläkesäästöt yrityskaupan yhteydessä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä