Ulkomaat

Trump kampanjatilaisuudessa Floridassa: Minä selvisin siitä, olen immuuni, tunnen itseni vahvaksi

Presidentin negatiivisista koronavirustesteistä kerrottiin juuri ennen hänen matkaan lähtöään. Lääkärien mukaan hän ei voi tartuttaa muita.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump palasi maanantaina kampanjamatkoille ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun hän oli ilmoittanut sairastuneensa covid-19-tautiin. Hän kehui rooliaan pandemian vastaisessa taistelussa. Mielipidemittausten mukaan hän oli kuitenkin häviämässä yhä enemmän demokraattikilpailijalleen Joe Bidenille .

Trump saapui ulkoilmatilaisuuteen Floridan Sanfordiin ensimmäisenä kohteenaan kaikkiaan kuuden pysähdyksen ohjelmassa. Hänellä ei ollut suojamaskia. Hän heitteli maskeja yleisölle, joka seisoi tiiviissä ryhmissä useimmat ilman kasvosuojaa. Presidentti kertoi useaan otteeseen parantumisestaan koronaviruksesta.

– Minä selvisin siitä, sanovat että olen immuuni, tunnen itseni vahvaksi, Trump sanoi kuulijoille tunnin pituisen puheensa aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suutelen kaikkia yleisön joukossa, suutelen kavereita ja kauniita naisia. Annan suuren märän suukon.

"Koronavirus vahingoittanut pahoin maan taloutta"

Presidentinvaalit ovat kolmen viikon päästä. Republikaanipresidentti, 74, yrittää päästä vielä Bidenin ohi kun mielipidemittausten mukaan hän olisi häviämässä vaalit 77-vuotiaalle haastajalleen sekä kansallisella tasolla että joissakin vaa'ankieliosavaltioissa.

Trump sanoi koronaviruksen vastaisten toimien vahingoittaneen pahoin maan taloutta. Koronaviruksen on Yhdysvalloissa saanut yli 7,8 miljoonaa ihmistä ja siihen on kuollut 214 000. Miljoonat ovat menettäneet työpaikkansa.

Presidentin lisäksi koronavirukseen on sairastunut ainakin 11 hänen läheistä avustajaansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdysvaltain johtava infektiotautien asiantuntija Anthony Fauci sanoi CNBC-tv-kanavalle, että Yhdysvalloissa koronavirus jatkaa pahaa tuhoaan, ellei kansalaisia kehoteta käyttämään maskeja ja välttämään joukkokokouksia.

Valkoinen talo kertoi juuri ennen Trumpin kampanjamatkalle lähtöä, että hän oli saanut koronatesteissä negatiivisen tuloksen peräkkäisinä päivinä eikä hän voi tartuttaa muita.

Biden: Trump käyttäytyy edesvastuuttomasti

Trumpin haastaja Biden kampanjoi maanantaina kahdessa paikassa Ohiossa, missä vaalitaistelu on tiukka. Cincinnatissa puhunut Biden kritisoi Trumpia siitä, että tämä oli vähätellyt koronaviruksen vaaraa. Hän piikitteli presidenttiä siitä, että tämä ei halunnut kylvää paniikkia.

– Trump itse joutui paniikkiin. Hänen edesvastuuton käytöksensä sen jälkeen kun hän sai diagnoosin on ollut kohtuutonta. Ja mitä kauemmin Donald Trump on presidentti, sitä rämäpäisemmäksi hän tulee, Biden sanoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Biden kampanjoi Ohiossa jo toista kertaa kahden viikon aikana. Trump voitti osavaltiossa neljä vuotta sitten kahdeksalla prosenttiyksiköllä. Hänen on lähes varmasti voitettava siellä uudelleen noustakseen jälleen presidentiksi. Kukaan republikaani ei ole päässyt Valkoiseen taloon ilman voittoa Ohiossa.

Presidentti Donald Trump vakuutti voivansa hyvin kampanjatilaisuudessa Floridan Sanfordissa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä