Viihde

Uudet hahmot valloittivat Beckin neljässä elokuvassa, joissa ote on aiempaa kovaotteisempi

Beck: Epäilyksen tuolla puolen

★★★ Uudet, nuoremmat hahmot ovat ottaneet hallitsevan paikan ruotsalaisessa klassikkopoliisisarjassa.

Itse Martin Beck (Peter Haber ) näyttäytyy vain nimeksi. Hän on selkeästi jo vähän höperöitynyt vanhus. Onhan sellaista tapahtunut ennenkin, kuten Wallanderissa ja Matkan päässä (Den döende detektiven).

Toinen neljästä uudesta Beck-filmatisoinnista julkaistaan tänään. Siinä tiimin poliisit ovat kurssilla, kun he päätyvät keskelle operaatiota. He tekevät hyytävän löydön kadulla auton takakontista ja joutuvat pahaan tilanteeseen, josta seuraa sisäinen tutkinta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uudenlainen henki

Toisessa elokuvassa tiimin uusi kasvo, kiivas ja arvoituksellinen Josef (Martin Wallström ) on yhä suuremmassa roolissa. Hän ja uusi aluepoliisipäällikkö Alexandra "Alex" Beijerin ( Jennie Silfverhjelm ) ovat oikeastaan koko tarinan päähenkilöt.

Uusissa elokuvissa on ripaus tuttua, mutta muuten vallitsee uudenlainen henki, joka on persoonattomampi ja kovaotteisempi. Kyllä nämäkin tarinat toki otteessaan pitävät.

Marraskuussa julkaistussa Peitetehtävässä oli mukana myös suurella rummutuksella Gunvaldin ( Mikael Persbrandt ) tilalle tullut norjalainen Steinar ( Kristofer Hivju ), mutta häntä ei enää näy kakkoselokuvassa. Ensimmäisen elokuvan loppuun onkin käsikirjoitettu Steinarin toive irtiotosta. Kun katsoo tarkkaan, huomaa, että kohtaus on kuvattu erikseen: Steinar ei näy samassa huoneessa muiden kanssa.

Koronavirus oli astunut kuvioihin. Hivju ilmoitti maaliskuussa Instagram-tillillään, että oli sairastunut covid-19:ään muutama viikko elokuvien kuvausten alkamisen jälkeen. Tiimi on siis joutunut nopeasti tekemään muutoksia käsikirjoitukseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

C More

Neljä uutta Beck-elokuvaa on valmistunut. Itse Martin Beck on niissä kuitenkin taka-alalla ja uudet poliisit, kuten Alex (Jennie Silfverhjelm) ja Josef (Martin Wallström) ovat nousseet pääosaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä