Kotimaa

Vähäisiä vaurioita saanut Viking Grace siirtyi Turkuun matkustajat mukanaan – korvaava alus reitille jo maanantaina

Mitään turvallisuusriskiä karille ajaneella laivalla matkustamisessa ei ollut, Viking Line vakuutti.

Lauantaina karille ajanut Viking Grace on siirtynyt matkustajat kyydissään Turkuun sunnuntaina illalla. Gracen on tarkoitus olla Turun satamassa iltakahdeksalta.

Ahvenanmaalaiset matkustajat pääsivät maihin aiemmin sunnuntaina, ja ruotsalaiset matkustajat lähtivät Tukholmaan Viking Amorellalla.

Viking Line tiedotti sunnuntaina, että viranomaiset ja luokituslaitos Lloyds Register ovat antaneet Viking Gracelle luvan kuljettaa matkustajat Turkuun omien moottorien voimin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mitään turvallisuusriskiä ei ollut.

– Seuraavaksi Viking Grace viedään Turku Repair Yards -korjaustelakalle Naantaliin tiistaina, kertoi Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström .

Sunnuntaisen tiedon mukaan alus ei vaadi isoa korjausoperaatiota. Laivan rungon ja pohjan on arvioitu olevan täysin kunnossa lukuun ottamatta naarmuja ja pintamaalivaurioita.

M/S Gabriella korvaa Viking Gracen Turku-Tukholma -reitillä maanantai-illasta lähtien. Neljä Gracen lähtöä jouduttiin perumaan onnettomuuden vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Syypäänä puuskittainen myrskytuuli

Viking Grace hinattiin Maarianhaminan satamaan sunnuntain vastaisena yönä. Matkustajat yöpyivät laivassa.

Länsi-Suomen merivartioaseman mukaan alus kiinnittyi satamaan aamuyöllä kello 3.40. Meripelastuskeskuksesta operaatiota turvasi vartiolaiva ja Merivartioston partiovene.

Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan matkalla ollut Viking Grace ajautui rantaan ja pohjakosketukseen lauantaina kello 14.10.

Onnettomuus sattui vain noin parinsadan metrin päässä Maarianhaminan Länsisatamasta kohdassa, jossa Maarianhaminaan tulevat laivat kääntyvät ja peruuttavat satamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aluksen rantaan ajautuminen johtui tämän hetken tietojen mukaan puuskaisesta myrskytuulesta, joka olisi vaikuttanut laivan hallintaan.

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan onnettomuuden syistä, ja varsinaisesta tutkinnasta päätetään alkavalla viikolla.

Merihaverissa ei tullut henkilövahinkoja.

Aluksella oli 331 matkustajaa ja 98 miehistön jäsentä.

Aiemmin tänä syksynä eli 20. syyskuuta Viking Amorella ajoi karille hieman kauempana Maarianhaminasta.

Vastaavia onnettomuuksia yhtiön laivoille ei ole sattunut vuosikausiin.

Matkustajalaiva Viking Gracen lauantaisessa pohjakosketuksessa ei syntynyt turvallisuuteen vaikuttavia vaurioita.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä