Ulkomaat

Vladimir Putin allekirjoitti lain, joka takaa hänelle elinikäisen syytesuojan

Syytesuoja koskee myös presidentin virkakauden jälkeen tehtyjä rikoksia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti tiistaina lain, joka takaa maan presidentille elinikäisen syytesuojan. Lain mukaan presidenttiä ei voida virkakauden jälkeen myöskään pidättää eikä kuulustella.

Putinin tiistaina allekirjoittama laki mahdollistaa vallasta luopuvan presidentin siirtymisen toimikautensa jälkeen Venäjän parlamentin ylähuoneen senaattoriksi rajoittamattomaksi ajaksi. Tämä mahdollistaa presidentille syytesuojan myös virkakauden jälkeen.

Syytesuoja koskee kaikkia rikoksia, myös virkakauden jälkeen tehtyjä. Laki takaa syytesuojan myös presidentin perheenjäsenille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aikaisemmin Venäjän presidenttiä ei voinut syyttää rikoksesta virkakauden aikana. Uusi laki siis laajentaa syytesuojaa.

Putin pidensi aiemmin toimikauttaan presidenttinä

Uusi laki seuraa Putinin aloitteesta tämän vuoden aikana hyväksyttyjä muita poliittisia uudistuksia Venäjällä.

Aikaisemmin presidentin virkakausien säädöksiä muutettiin siten, että Putinin on mahdollista jatkaa Venäjän presidenttinä vuoteen 2036 asti. Tuolloin Putin olisi 84-vuotias.

Ilman lakimuutosta Putin ei olisi voinut asettua enää ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Putin siis pidensi aiemmin lakimuutoksella toimikauttaan presidenttinä ja tiistaina hyväksytyllä lailla takasi itselleen ja perheenjäsenilleen lisäksi elinikäisen syytesuojan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Putin on toiminut Venäjän presidenttinä vuodesta 2012 lähtien. Hän oli Venäjän presidentti myös vuosina 2000–2008. Uudistusten on oletettu antavan vihjeitä, mitä Putin aikoo tehdä, kun nykyinen virkakausi päättyy vuonna 2024.

Vladimir Putin laajensi Venäjän presidentin syytesuojaa tiistaina.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä