Ihmiset

Yhdessä: Lapsiparkissa työskentely on mukavaa ja rentoa tekemistä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kainuun piiri on järjestänyt maksutonta Lapsiparkkitoimintaa jo vuodesta 2015 asti. Lapsiparkki on tarkoitettu 2–8-vuotiaille lapsille ja parkki toimii tällä hetkellä Kajaanin seurakuntakeskuksella lauantaisin klo 10–14.

Lapsille parkki tarjoaa mukavan paikan leikkiä ja pelata hoitajien ja muiden lasten kanssa. Samalla vanhemmat pääsevät esimerkiksi ostoksille tai harrastuksiin. Tänä syksynä Lapsiparkki järjestetään vielä neljä kertaa.

Lapset voivat olla parkissa kaksi tuntia kerrallaan.  Parkissa voi olla samaan aikaan enintään 10 lasta. Paikan voi varata lapsiparkista ennakkoon MLL:n Kainuun piirin lastenhoitovälityksen numerosta, joka palvelee arkisin klo 9–12. Perheet voivat tulla myös lauantaisin suoraan Lapsiparkkiin katsomaan, onko siellä tilaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lapsiparkissa hoitajina toimivat koulutetut MLL:n hoitajat ja 4H:n ohjaajat. Mukana on myös Kainuun ammattiopiston kasvatusalan opiskelijoita tutustumassa työelämään. Tänä vuonna seurakunnalta on saatu hoitajia mukaan. Lapsiparkki toteutetaankin yhdessä Kajaanin seurakunnan, Kajaanin 4H -yhdistyksen ja Kainuun ammattiopiston kanssa.

Helmi Levy on ollut tänä syksynä Lapsiparkissa MLL:n hoitajana.

– Lapsiparkissa hoitajana oleminen on kivaa ja rentoa tekemistä lasten kanssa, Helmi kertoo kokemuksistaan Lapsiparkissa ja kannustaa muitakin tulemaan toimintaan mukaan.

Helmin mukaan, että parasta Lapsiparkissa on rauhallinen tekeminen lasten kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lapsiparkissa on tehty kaikenlaista, kuten pelattu, piirretty, väritetty ja leikitty nukke- ja autoleikkejä. Lapset ovat innoissaan, kun hoitajat ovat mukana peleissä tai ihan vain vieressä piirtelemässä.

Helmin mukaan Lapsiparkissa kaikki on toiminut hyvin ja mitään erityisiä haasteita ei ole ollut.

– Kaiken kaikkiaan kaikki on sujunut hyvin ilman mitään ongelmia ja se on kiva juttu, Helmi kertoo.

Helmi on toiminut tänä syksynä Lapsiparkissa niin Kainuun ammattiopiston opiskelijan, kuin MLL:n hoitajan roolissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– MLL:n hoitajalla on tietenkin enemmän vastuuta, kuin KAO:n opiskelijalla, mutta tehtävät eivät oikeastaan eroa. Molemmat leikkivät yhdessä lasten kanssa, Helmi pohtii.

Helmi kertoi, että ilmoittautui MLL:n hoitajakurssille jo ennen koulun alkua. Sitten koulussa tuli puhetta MLL:n lastenhoitotoiminnasta.

– Oli positiivinen yllätys kuulla, että toiminnasta saa opintoihin vielä osaamispisteitäkin, Helmi kertoo lopuksi.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla 29kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Fakta

Lapsiparkki

tarkoitettu 2–8-vuotiaille lapsille

lauantaisin 13.11., 27.11., 4.12. ja 11.12., klo 10 – 14

Kajaanin seurakuntakeskuksella, os. Linnankatu 12

Lapselle voi varata paikan lapsiparkista ennakkoon MLL:n Kainuun piirin lastenhoitovälityksen numerosta 044 313 1905, joka palvelee arkisin klo 9–12.

Helmi Levy on toiminut Lapsiparkissa sekä Kainuun ammattiopiston opiskelijan että MLL:n hoitajan roolissa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä