Ihmiset

Yhdessä: Ristijärven 4H-yhdistys tekee työllistämistä neljällä paikkakunnalla

Kierrätysmyymälä voi toimia työtoimintapaikkana tukityöllistetyille sekä kuntouttavassa työtoiminnassa.

Ristijärven 4H-yhdistys eroaa muista Kainuun 4H-yhdistyksistä laajalla työllistämistoiminnalla. Yhdistyksellä on neljä kierrätysmyymälää neljässä kunnassa Ristijärvellä, Hyrynsalmella, Paltamossa ja Puolangalla. Kierrätysmyymälöissä työskentelee yli 20 työllistettyä.

Ristijärven kierrätysmyymälä on toiminut toistakymmentä vuotta Ristijärven 4H-yhdistyksen toimesta. Muut kolme kierrätysmyymälää Ristijärven 4H-yhdistys otti hoitaakseen loppuvuodesta 2020 ja alkuvuodesta 2021.

Kierrätysmyymälöillä on tärkeä rooli työllistämistoiminnassa. Kierrätysmyymälä voi toimia työtoimintapaikkana tukityöllistetyille sekä kuntouttavassa työtoiminnassa ja työkokeilussa oleville henkilöille. Kierrätysmyymälät toimivat ponnahduslautana työelämään ja samalla siellä saa työvalmennusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisäksi kierrätysmyymälöiden tuotoilla mahdollistetaan Ristijärven 4H-yhdistyksen perustoimintaa kerhoja ja leirejä lapsille ja nuorille.

4H-järjestössä kiertotalousteemat ovat suuressa roolissa. Yksi kiertotalousteema on kierrätystoiminta. Ristijärven 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajana Annikki Hyttinen kertoi useamman vuoden kokemuksella, että kierrättäminen ja käytetyn tavaran osto kiinnostaa ihmisiä. On tärkeää antaa tavaralle uusi mahdollisuus.

– Kierrätys kiinnostaa ihmisiä. Toki monilla taloudellinen tilanne ei mahdollista aina uuden ostamista. Osalle se on periaatekysymys, että tuotteita pitää kierrättää. Se on kestävää kehitystä ja ajatellaan ympäristöä.

– Ihmiset osaavat arvostaa sitä ja lahjoittajat miettivät, että jos tavarasta olisi jollekin jotain hyötyä. Jos on esimerkiksi käyttökelpoisia huonekaluja, niin onhan sellainen harmi viedä lajitteluasemalle, Hyttinen kertoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla 29kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Mikä

Ristijärven 4H-yhdistys

Toiminnanjohtaja Annikki Hyttinen

Toiminta-alue Ristijärvi ja Hyrynsalmi

70 jäsentä

Lasten ja nuorten perustoimintaa: kerhoja, leirejä ja työpaikkoja nuorille

Matkahuollon asiakaspiste

Maastopyörien ja Sup-lautojen vuokraus

Neljä kierrätysmyymälää Ristijärvellä, Hyrynsalmella, Paltamossa ja Puolangalla

Oskari Oikarinen teki fatbiken huoltoa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä