Ruoka

Munakupit ovat helppo ja edullinen tarjottava. Niitä on helppo valmistaa uunissa isommallekin porukalle. Kuva: Nina Karlsson

Kananmunan käsittely paljastaa kokin taitotason – näin aloittelijakin onnistuu tekemään täydellisen paistetun tai keitetyn munan

Kananmuna on pikaruokaa parhaimmillaan, vaikka sen kokkailu ei ole aina ihan yksinkertaista. Onneksi harjoitus tekee tässäkin mestarin. Ranskalainen omeletti, munaleipä ja uunissa tehdyt munakupit ovat maistuvia klassikkoja aamiaiselle tai lounaalle.

Kananmuna on ihmeellisen monipuolinen raaka-aine.

Se emulgoi öljystä majoneesin, hyydyttää eli sitoo piirakan täytteen yhteen, saostaa kastikkeen ja vaahtoutuu kuohkeaksi vaahdoksi. Kananmunalla voitelu tekee myös kauniin pinnan pullalle tai muille leivonnaisille.

Proteiininsa vuoksi muna on täyttävä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä