Mielipiteet

Raimo Viirret vastaa: Vielä kolmannen kerran

Kainuun Perussuomalaisten piirin puheenjohtaja Sami Pihlajamaa , varapuheenjohtaja Matti Kerman sekä ex-kansanedustaja Pentti Kettunen vastasivat ( KS 23.10.) mielipideosastossa kahteen kolumniini ( KS 7.10. ja 21.10.). Toinen kolumnini oli oikeastaan vastaus piirijohtajien palautteeseen, jonka sain sähköpostilla jo ensimmäisen kolumnini jälkeen. Tuo heidän varhempi vastauksensa on nyt päivitettynä julkaistu lehdessä.

Kummassakaan kolumnissani en leimannut perussuomalaisia, saatikka puolueen äänestäjiä fasisteiksi tai natseiksi.

Toistan kolmannen kerran sen seikan, että useiden tutkijoiden havaintojen mukaan eri maissa populistisnationalististen puolueiden tapahtuneen kannatusnousun taustalla on nyt samankaltaisia yhteiskunnallisia, taloudellisia, sosiaalisia ja henkisiä tapahtumia ja virtauksia kuin liki 100 vuotta sitten oli Italian fasistien ja Saksan natsien nousun takana. Tuota on mielestäni mahdoton kiistää Kettusen tavoin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perussuomalaisilla on kansallisuuspolitiikkaan sekä EU:n, maahanmuuton ja monikulttuurisuuden vastustamiseen liittyviä tavoitteita, joiden perusteella puolue on näihin asioihin vieläkin jyrkemmin suhtautuville henkilöille eduskuntapuolueistamme luontevin toimintaympäristö. Puolue onkin tarjonnut vaikutusväyliä myös äärioikeistolaisille poliitikoille.

Siitä esimerkkinä ovat Perussuomalaisten omat toimenpiteet, joissa tällaisia poliitikkoja on jouduttu erottamaan eduskuntaryhmästä, valtuustoryhmistä ja puolueesta. Koko Perussuomalaisten nuorisojärjestö erotettiin, koska sen johtoelimessä toimi avoimesti kansallissosialistiksi (saks. Nationalsozialist – "natsi") julistautunut henkilö, eikä nuorisojärjestö itse puuttunut asiaan.

Sinänsä nämä "puhdistukset" ansaitsevat kiitosta ja on arvokasta, että myös Perussuomalaisten Kainuun piiri on valpas tässä suhteessa.

Kettunen viittasi poliittiseen taustaani. Olin aikanaan Keskustan opiskelijaliiton jäsen ja sen jälkeen lyhyen aikaa myös Keskustan Lehtimiesten jäsen. Erosin puolueesta heti sen jälkeen, kun aloitin KS:n politiikan toimittajana. Urani aikana sain syytöksiä puolueellisuudesta jokseenkin tasapuolisesti eri suunnista. Mutta ainoastaan entinen keskustan kansanedustaja teki työstäni sittemmin poliisitutkinnassa aiheettomaksi todetun tutkintapyynnön.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olen toimittajana toimiessani laskujeni mukaan eri vaaleissa äänestänyt viiden tai kuuden eri puolueen ehdokkaita. Perusteena on usein ollut se, miten olen ääneni uskonut vaikuttavan Kainuun edunvalvonnassa. Myönnän auliisti, että SMP:tä tai Perussuomalaisia en ole koskaan äänestänyt.

Raimo Viirret

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä