Koti-Kajaani

Ruisleipää kouluissa leipomon 110-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Ruisleipäpäivänä Kajaanin kouluissa on tarjolla puu-uunileipää.

Pekka Heikkisen leipomo ja Kajaanin Mamselli tarjoavat yhteistyössä 28. helmikuuta vietettävänä Ruisleipäpäivänä kaikille Kajaanin koululaisille puu-uunileipää kouluruokailun yhteydessä. Puu-uunileipätempaus starttaa Pekka Heikkisen leipomon 110-vuotisjuhlavuoden.

"Haluamme juhlia yhdessä kaupunkilaisten kanssa ja olla seuraavatkin 110 vuotta osa kajaanilaisten arkea ja juhlaa, vauvasta vaariin", kertoo neljännen sukupolven yrittäjä Kaisa Marin tiedotteessa.

Pekka Heikkisen leipomon juhlavuosi pitää sisällään erilaisten tempausten lisäksi useita nostoja eri tuotteista vuosikymmenten varrelta. Listalla ovat Marinin mukaan ainakin pormestariwiineri, sitruunapulla ja banaanileivos. Leipomon syntymäpäiväjuhlia vietetään perinteisesti Välikadun valtauksen yhteydessä helatorstaina 18. toukokuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruisleipäpäivää on vietetty vuodesta 2017 alkaen, jolloin Suomen kansa valitsi ruisleivän kansallisruoaksemme, kertoo Leipätiedotus ry verkkosivuillaan.

Suomalaiset syövät eniten ruista koko maailmassa. Vuoden aikana yksi henkilö syö keskimäärin 15 kiloa ruista. Leipä on ajan saatossa muuttanut muotoaan ja reikäleivän sekä limpun rinnalle ovat nousseet palaleivät ja valmiit viipaleet.

Ruisleipä on ruokakulttuurin ydin ja sillä on vahva symbolinen arvo. Leipä ja viljat ovat oleellisessa roolissa Kalevalan tarinoissa ja ruisleipäpäivän lisäksi 28. helmikuuta vietetään myös Kalevalan päivää.

Ruisleipäpäivänä kajaanilaiset koululaiset nautiskelevat kouluruoan yhteydessä puu-uunileipää.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä