Jarno Hiltunen
Höyhenpallolla on kiva leikkiä, mutta välillä täytyy levähtääkin.

Pommin nurkka: Ei nimi kissaakaan pahenna

Onko minulla faneja?
Siltä näyttää, vaikka uskomattomalta tuntuu, että kukaan välittäisi tällaisesta maatiais-Pommista. Eräskin ihminen kehui turkkini pehmeyttä ja silmiäni, joissa pilkistää kuulemma kaunis kissankatsekin.
Ihanhan tässä alkaa punastuttaa! Onneksi sitä ei kukaan kuitenkaan näe, kun naama on ihan karvainen.
Meikätytöltä on myös tiedusteltu nimeni alkuperää. Ette ehkä tiedäkään, mutta minulla on kaksi nimeä: Pommi Aurora. Myös nykyinen ihmiseni piti nimeäni arvoituksena, sillä hän on tuntenut minut vasta yhdeksän kuukautta.
Koko ikäni olen asunut täällä nälkämaassa. Syntymässä käväisin Sotkamossa, mutta suurimman osan elämästäni olen viettänyt Kajaanissa. Kesällä päätin vaihtaa ihmistä ja muutin Kuhmoon, nykyiseen osoitteeseeni.
Nimeni tuntuu vihjaavan tietynlaiseen sotaisuuteen. Tiedättehän, pamahduksia, räiskettä ja kaikenlaista muuta inhottavaa…
Voin kuitenkin vakuuttaa, että moinen elämä on minusta kaukana, mutta kuten roomalaisilla kolleilla oli tapana sanoa: si vis pacem, para bellum – Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan. Tarpeen vaatiessa minulta löytyy kyllä pystyvät kynnet, ja teroittelen niitä päivittäin, tiedoksi vaan.
Kerran joku hulttio arveli, että nimeni on Pommi, koska kaikki paikat olisivat muka jäljiltäni kuin pommin jäljiltä. Voin vakuuttaa, että tämä on pöyristyttävää ja skandalöösiä panettelua, vaikka aika pirtsakka mielestäni olenkin.
Siisteys on minulla verissä, vaikka joskus ihmiseni väittääkin minun tiputtelevan karvoja joka paikkaan, mutta katsokaa nyt minua: turkki päällä kesät talvet! Ajatelkaa omalle kohdalle, ja mitä pari irtokarvaa edes haittaa. Pyh!
Yritin kyllä selittää nimeäni omalle ihmiselleni, mutta toope ei tietenkään ymmärtänyt, vaikka otin tiukan katsekontaktin ja äänsin mahdollisimman selkeästi:
– Mau mouu kurr!
–  Mutta sain vain taputuksen päälaelle.
Sattuman oikkua tuli apuun ja ihmiseni päätyi puheille juuri oikean tyypin kanssa. Hän oli Gommi-jänis, joka jostakin syystä käyttää myös nimeä M.A. Numminen.  Silloin asia selvisi.
Tietenkin meikäläinen on nimetty Gommin parhaan kaverin Pommi-kissan mukaan!

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti