Viisi asiaa, jotka tekevät Suomussalmella hiihtävän onnelliseksi

Olen hiihtänyt tänä talvena uskomattoman vähän, mutta siksi satsaankin laatuun, eli hiihdosta nautiskeluun. Kilometrejä on kertynyt vain sata, mutta mielihyvän tunnetta on varastot täynnä. Tässä viisi syytä, jotka tekevät Suomussalmella hiihtävän ihmisen onnelliseksi.

  1. Maisemat. Suomussalmella hiihtäjä voi nautiskella muun muassa järven jäällä hiihtämisestä tai metsässä sivakoinnista. Eilen hiihtäessäni Valkeisella ihailin järven taakse laskevaa kirkkaan oranssia aurinkoa, ja oranssin auringon ja valkoisen lumen värikontrastia.
  2. Ladut ja niiden kunnossapito. 200 kilometrin latuverkosto pidetään marraskuusta huhtikuuhun todella huipussa kunnossa. Koskaan ei ole ollut ongelmia latujen kunnon kanssa, vaikka välillä lämpötila vaihtelee rajusti jopa 15 astetta parin päivän sisällä. Latujen kunnossapitäjät tekevät hiihtäjät onnellisiksi.
  3. Lumen määrä. Lunta riittää viiden kuukauden ajan joka puolelle kuntaa. Siksi hiihtokauteen ei tule katkoja eikä kausi lyhene.
  4. Latujen läheisyys. Latukartasto on mietitty siten, että Siikarannasta, Ämmänsaaresta, Pitämältä ja Haverisesta pääsee helposti hiihtoladulle. Sen lisäksi Hossassa on metsälatuja heille, jotka eivät halua hiihtää taajaman läheisyydessä.
  5. Saa valita rauhallisuuden tai kavereiden seuran. Monet haluavat hiihtää yksin ja nauttivat rauhallisuudesta. Laduilla on paljon niin sanottuja hiljaisia päiväaikoja, jolloin ketään muita ei näy ladulla. Kuitenkin jos haluaa mennä kaverin kanssa hiihtämään, sekin onnistuu Suomussalmella helposti, koska niin nuoret kuin vanhat viihtyvät lumella.

Kommentteihin voi kertoa, miksi sinä hiihdät Kainuussa ja mitä kaipaat hiihtomaastolta.

Hiihdokasta viikonloppua! :)

Hanna

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti