WhatsApp-ryhmä motivoi liikkeelle – Bodya, sporttia ja tsemppistä

”Monesti olisin jäänyt kotiin syömään, jos et sinä olisi lähtenyt mun seuraksi salille.” – Aktiiviliikkuja Suomussalmelta.

Kuten jo Sleepy Sleeperskin aikanaan levytti, usein elämässä tarvitaan bodya, sporttia ja tsemppistä. Ongelma on se, että usein ajatukset eivät johda tekoihin liikunnan suhteen. Moni tietää, että liikunta on hyväksi, mutta ei pysty liikkumaan niin paljon kuin haluaisi.

Tämä ongelma osittain ratkeaa, kun perustaa WhatsApp- tai Facebook-ryhmän liikuntaa varten. Viime viikolla yläkainuulaiset naiset kokosivat WhatsApp -ryhmän, jossa jäsenet tsemppaavat toisiaan liikkumaan, pyytävät mukaan harrastuksiin ja jakavat ruokavalioon sekä liikuntaan liittyviä vinkkejä. Kun ei jaksa lähteä sohvalta ylös, kännykkään kilahtaa viesti, joka motivoi liikkeelle.

Toinen loistava WhatsApp-ryhmä syntyi, kun moisiovaaralaiset lapset halusivat kavereitaan mukaan jääpeleihin. Perustettiin viestiryhmä, jossa kaukaloon pelaamaan suuntaava laittoi muille perheille viestin, ja pian oli kaukalossa paljon peliseuraa. WhatsApp-ryhmästä muodostui ajan mittaan jääpelikerho, jossa käy viikoittain 15-20 lasta.

Ota siis teknologia avuksesi ja perusta kavereille tai kylän tutuille viestiryhmä. Perustaminen on helppoa, ilmaista, ja tsemppiviestit kannustavat eteenpäin.  Monia motivoi myös ryhmän yhteisen tavoitteen asettaminen: painonpudotus, yhteiselle maratonille osallistuminen tai peli naapurikyläläisiä vastaan.

Jaettu liikkumisen ilo on kolminkertainen ilo.

Tässä vielä Sleepy Sleepersien biisi, josta aluksi mainitsin:

Sleeppareiden biisi: Motivaatiota treeneihin

 

Mainioita treenaushetkiä!

 

P.s. Leuanvetohaasteen tavoite tuntuu hieman kaukaiselta. Eilen salilla nousi vaivaiset 13 leukaa kuminauhan kanssa. En kuitenkaan luovuta, vaan tänään tähtäimessä on ainakin 16 vetoa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti