REFRRER:path /
Joel Maisalmi
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli lauantaina haastateltavana Ylen ykkösaamussa.

Tasavallan presidentin tervehdys 100-vuotiaalle

Arvoisat Kainuun Sanomien tekijät ja lukijat,

Kainuun Sanomat syntyi keskelle traagisinta ajanjaksoa Suomen historiassa. Itsenäisyys oli saavutettu, mutta maan suunnasta taisteltiin veli veljeä, naapuri naapuria vastaan.

Sanomalehdellä oli sisällissodan tapahtumiin suora yhteys, kun sen päätoimittaja, kansanedustaja Santeri Haapanen raportoi lehteen Vaasan senaatista.

Kiinnostavaa kainuulaisen median historiaa on myös se, että kilpailevassa Kajaanin Lehdessä toimi tuolloin sotakirjeenvaihtajana eräs nuori mies nimeltään Kekkonen.


Tuolloin ja edelleen on Kainuun Sanomien ensimmäisenä ja tärkeimpänä arvona ollut Kainuun ja Kainuun kansan asia. Alussa lehden nimen alla lukenut ”Edistysmielisen maalaisväestön äänenkannattaja”, ja nykymuoto ”Kainuulaisten äänenkannattaja” viestivät juuri siitä. Kainuun Sanomat on asiaansa ajanut kokoaan suuremmalla painoarvolla. Ääni kuuluu, koska työtä lehdessä ja sen eteen on tehty paitsi ammattitaidolla myös sydämellä. Päälle kun lisää vielä kainuulaisen sisun ja selviämistaidon, niin kokoanne suurempaa painoarvoa en ihmettele.

Olette ylpeästi kotiseuturakas lehti, mutta se ei merkitse teille nurkkakuntaisuutta. Olette ajan hengessä kiinni. Vainuatte kotimaan uutiset, seuraatte laajasti maailmaa ja analysoitte tarkoin myös ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Myös pieni voi olla laadukas.

Kotiseuturakkaudesta ja uusiutumiskyvystä kertoo myös lehden tavoittavuus. Tavoitatte yli 10 000 ihmistä enemmän kuin mitä Kainuussa on asukkaita. Digilehti ja sosiaalisen median kanavat ovat siis muualle muuttaneiden, mutta sydämeltään kainuulaisten ahkerassa käytössä.

Helppoa ei selviäminen ole Kainuulle aina ollut. Mutta kun on sata vuotta selvitty, niin selvitään seuraavatkin sata. Kainuulaisten ääni kuuluu – kauniilta vaaroiltanne aina tänne Mäntyniemeen asti.

Toivotan lehdelle, sen tekijöille ja lukijoille paljon onnea ensimmäisen sadan vuoden johdosta!

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti