REFRRER:path /

Matkailu

Matkailu-aiheesta löydät juttuja eri maailman kolkista. Saat vinkkejä minne kannattaa mennä ja mitä siellä kannattaa nähdä ja kokea.

« »
Eila Kilpeläinen/arkisto
Jos kansainvälisten yöpyjien määrä Vuokatissa kaksinkertaistuu, se tietää uusia työpaikkoja ja yrityksiä. Hanke työllistää kokopäiväisesti kaksi ihmistä, joiden rekrytointi on jo ehdollisesti aloitettu.

Aasiasta ja Euroopasta tuplasti turisteja?

Vuokatti hakee 2,3 miljoonan nostetta. Nyt tarvitaan iso pyörä pyörimään Kainuussa.

Tanja Nuotio

Keskieurooppalaisten ja aasialaisten matkailijoiden määrä aiotaan kaksinkertaistaa Vuokatissa.

Kun nykyään kansainvälisiä yöpyjiä on noin 45 000 vuodessa, tavoitteena kolmen seuraavan vuoden aikana on nostaa määrä 100 000:een yöpyjään vuodessa.

Tavoitteen saavuttamiseksi Sotkamon kunta hakee tänään maanantaina kokoontuvalta Kainuun maakunnan yhteistyöryhmältä (MYR) noin 1,8 miljoonan euron rahoitusta. Summa on Euroopan aluekehitysrahoitusta ja valtion rahoitusta, joka saataisiin Kainuun liitolta.

Lopullisen päätöksen rahoituksesta tekee maakuntahallitus viikon kuluttua.

– Nyt tarvitaan iso pyörä pyörimään, mistä koko Kainuu hyötyy. Tarvitaan lisäpotkua, jota Vuokatti on pitkään kaivannut, Sotkamon kunnan talousjohtaja Heidi Pyykkönen kuvailee.

SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen sanoo, että kyseessä on merkittävimpiä ja suurimpia panostuksia koskaan uusien kansainvälisten matkailijoiden saamiseksi Vuokattiin.

Vauhtia Vuokatin, ja samalla Kajaanin ja Oulujärven, kansainväliseen matkailuun haetaan yhteensä noin 2,3 miljoonan euron hankkeella, joka kestää vuodet 2017, 2018 ja 2019.

– Uusi hanke ei korvaa perusmarkkinointia, jota Vuokatin Matkailukeskus Oy tekee kotimaisten ja venäläisten matkailijoiden eteen, Tanskanen painottaa.

Yritysrahoitus on jo sovittu, eli yrityksiä on jo sitoutunut, mikäli rahoitus tulee. Kaikkiaan 15 tahoa on ollut suunnittelemassa hanketta viime kevättalvesta lähtien.

– Lähdemme Vuokatti-kärjellä, mutta Kajaani on mukana esimerkiksi lentoaseman ja ostosmatkailun näkökulmasta. Mukana on Oulujärven Jättiläiset ry., joka vastaa Oulujärven alueen yhteismarkkinoinnista ja yhteistyöstä.

– Mukana on kolme kuntaa: Sotkamo, Kajaani ja Paltamo, ja lähemmäs sata yritystä, mutta ketään tai mitään ei rajata pois, Heidi Pyykkönen korostaa.

Kainuuseen halutaan lisää matkailijavirtaa ennen kaikkea Kiinasta, Japanista ja Saksasta.

Kainuun Etu on toteuttanut viime vuonna alkanutta pilottihanketta, joka toi muutamia kymmeniä matkanjärjestäjiä Vuokattiin. Noin 140 000 euron hankkeessa selvitettiin juuri kiinalaisten, japanilaisten ja keskieurooppalaisten kiinnostusta Vuokattiin. Hanke päättyy marraskuun lopussa.

Sotkamon kunta on käynnistämässä uuden hankkeen myötä matkailualan kehittämisyhtiön Snowpolis Oy:n toiminnan. Tarkoitus on selvittää yhtiön edellytykset toimia maakunnallisena kehittämisyhtiönä. Kaikkiaan hankkeelle on asetettu useita tulostavoitteita.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »