REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »

Alkuvuoden aikana on kaadettu 25 sutta

Kainuuseen on myönnetty kaksi lupaa ja yksi susi on kaadettu.

Pertti Granqvist/Arkisto
Tämä susi kaatui vuosi sitten tammikuussa Kainuussa.

Antti Hyvärinen

Suomessa on kaadettu alkuvuoden aikana 25 sutta poronhoitoalueen ulkopuolella. Eläimistä kaksi on kaadettu poliisin luvin ja loput on metsästetty Suomen riistakeskuksen myöntämillä poikkeusluvilla.

Kainuussa on tähän mennessä kaadettu yksi susi poikkeusluvalla. Susi metsästettiin Kuhmon, Ristijärven ja Sotkamon raja-alueella tammikuussa.

Samalle alueelle on myönnetty myös toinen lupa, joka on jäänyt käyttämättä, kertoo erikoissuunnittelija Marko Paasimaa riistakeskuksen Kainuun aluetoimistolta. Muita lupia Kainuuseen ei ole myönnetty.

Valtakunnallisesti

poikkeuslupia on myönnetty 35 suden kaatamiseen poronhoitoalueen ulkopuolella. Lupia on haettu 135 eläimen metsästämiseen.

Suomen riistakeskuksessa on nyt käsittelyssä viisi susilupahakemusta eri puolilta Suomea. Lupia myönnetään pääasiassa vahinko- ja turvallisuusperusteilla. Maa- ja metsätalousministeriön asettama suurin sallittu saalismäärä on 53 sutta.

Luonnonvarakeskuksen joulukuisen arvion mukaan Suomessa on 32 – 38 susilaumaa. Yksilömäärän arvio valmistuu maaliskuussa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »