REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »

Ärjään pääsee kesällä – mökkejä ei voi vielä vuokrata

Jarkko Mikkonen
Ärjänsaareen pääsee ensi kesänä, mutta mökkejä ei voi vuokrata.
Retket Kainuun uuteen suojelukohteeseen Ärjänsaareen onnistuvat tulevana kesänä.

Ärjässä voi rantautua, uida ja tulistella nuotiolla. Myös telttailu on mahdollista sille varatulla paikalla. Saareen kuljetetaan polttopuita retkeilijöitä varten, ja käymälöiden kuntoa ja huoltotarpeita tulevalle kesälle selvitetään.

Saaren kuljetuspalveluista on käyty myös alustavia neuvotteluja.

Mökkejä ei voi sen sijaan tänä kesänä vuokrata. Ärjän saaressa on kymmeniä rakennuksia, joiden kunto vaihtelee.


–Haluamme nyt selvitä kesäsesongista 2017 kunnialla emmekä voi vielä tarjota turvallisesti ja luotettavasti majoitusta saaressa. Työlistalla on esimerkiksi turvallisuus- ja pelastussuunnitelma”, aluepäällikkö Matti Tapaninen Metsähallituksen Luontopalveluista kertoo.

Luontopalvelut pystyy nykyisellä rahoituksella hoitamaan Ärjässä joitain maastopalveluja, mutta rakennusten kunnostuksiin ja palveluiden kehittämiseen valmistellaan investointi- ja kehittämishanketta.

Metsähallitus toivoo retkeilijöiden, yrittäjien ja Kajaanin kaupungin tulevan mukaan Ärjän suunnitteluun. Rakennusten kunnostus ja saaren tulevaisuus suunnitellaan kokonaisuutena.

– Kaiken kehittämisen perusta on kuitenkin rahoitus, Tapaninen toteaa.

Metsähallitus panostaa hänen mukaansa tänä vuonna hyvään suunnitteluun ja Ärjän tulevaisuuden hahmottamiseen yhdessä kumppanien kanssa..

Oulujärven Ärjänsaari siirtyi valtion omistukseen, kun UPM ja Kainuun Ely tekivät siitä maakaupan helmikuussa.

Saari tulee Metsähallituksen luontopalvelujen hoitoon. Kauppaan sisältyvät saaren kaikki rakennukset, vasta uusittu laituri sekä Ruunaniemen satama mantereen puolella Kajaanissa.

Hallinnansiirto kestää käytännössä kesään saakka.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »