REFRRER:path /

Eduskuntavaalit 2019

Kaikki tarpeellinen tieto vuoden 2019 eduskuntavaaleista. Vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4.2019 ja ulkomailla 3.–6.4.2019.
Eduskuntavaaleissa 2019 valitaan 200 kansanedustajaa ja siinä saavat äänestää kaikki äänioikeutetut, eli viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

« »
Vaalipäivän sää on osassa maata pilvinen, osassa aurinkoinen mutta lämpöasteita riittää koko Suomeen.

Aurinko hellii pohjoisen äänestäjiä – vaalikone vielä auki

Lämpöasteet ovat plussan puolella koko maassa. Päivän ylin lämpötila kohoaa kahdeksaan asteeseen. Vaalihuoneistot ovat auki.

Minna Akimo

Vaalipäivän sää on pohjoisessa Suomessa aurinkoinen, Etelä- ja Keski-Suomessa on pilvisempää. Lämpötilat ovat koko maassa plussan puolella.

– Etelä- ja Keski-Suomessa on juuri nyt aamusta pilvisempää, mutta vielä ei pysty sanomaan tarkasti, pysyykö koko päivä pilvisenä, päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen Ilmatieteenlaitokselta sanoo.

Päivälämpötilat vaihtelevat seitsemän ja kahdeksan asteen välillä. Keväisen lämmintä säätä riittää aina ylintä Lappia myöten. Kainuussa on aurinkoista ja noin kuutisen astetta lämmintä.

– Pohjois-Lapissa on toki viileämpää, mutta plussan puolella ollaan koko maassa.

Sunnuntain aurinkoinen sää jatkuu myös maanantaina. Maanantain päivälämpötilat ovat kymmenen ja viidentoista asteen välillä.

Äänestys on alkanut

Vaalihuoneistot ovat auki aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Neuvoja ehtii vielä katsoa netistä tai kysyä palvelunumeroista. Ehdokkaisiin voi tutustua Kainuun Sanomien vaalikoneessa.

TÄSTÄ vaalikoneeseen

Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää.

Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa ilmoituskortissa.

Äänestettäessä on todistettava oma henkilöllisyytensä esimerkiksi passin, ajokortin tai henkilöllisyystodistuksen avulla.

Ennakkoäänestyksen tulokset kerrotaan heti äänestyspaikkojen sulkeuduttua.

Äänestyspaikan voi tarkistaa osoitteesta www.aanestyspaikat.fi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »