REFRRER:path /

Avi järjestää purkuputkikatselmuksen ensi tiistaina

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto toimittaa Talvivaaran purkuputkea koskevan katselmuksen Vuokatissa ensi viikon tiistaina.

Katselmuksen kokouksessa avi kertoo purkuputkihakemuksen käsittelytilanteesta, kaivoksen nykytilanteesta ja konkurssipesän toimittamasta vastineesta. Sen jälkeen avi kuulee lausunnon jättäneitä viranomaisia, vesialueiden ja rantakiinteistöjen omistajia, purkuputkilinjauksen maanomistajia sekä ammattikalastajia, yhdistyksiä ja yksityishenkilöitä.

Avin tarkoituksena on saada läsnäolijoilta lisätietoa purkuputken rakentamisesta ja jätevesien johtamisesta Talvivaarasta Nuasjärveen. Viranomaiset myös jalkautuvat alueelle ja tekevät maastokatselmuksen.

– Kokouksessa ei ole tarkoitus toistaa lausunnoissa, muistutuksissa ja mielipiteissä jo kirjallisesti esitettyjä vaatimuksia tai näkemyksiä, avi toteaa tiedotteessaan.

Avi on lähettänyt katselmuksen järjestämisestä tiedoksiannon purkuputkesta oman lausuntonsa ja muistutuksensa jättäneille.

Katselmuskokous alkaa Vuokatin urheiluopiston Iso Pölly -auditoriossa tiistaina 24.2. kello 8.30. Kokouksen on tarkoitus päättyä viimeistään kello 18.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti