REFRRER:scheme / httpshost / www.kainuunsanomat.fipath / /kainuun-sanomat/kainuu/
www.kainuunsanomat.fi

Eduskuntavaalit 2019

Kaikki tarpeellinen tieto vuoden 2019 eduskuntavaaleista. Vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4.2019 ja ulkomailla 3.–6.4.2019.
Eduskuntavaaleissa 2019 valitaan 200 kansanedustajaa ja siinä saavat äänestää kaikki äänioikeutetut, eli viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

« »

Etsi ehdokkaasi: Kainuun Sanomien vaalikone on avattu

Kainuun Sanomien vaalikone on avattu äänestäjille. Oulun vaalipiirin vaalikoneeseen on pyydetty vastauksia ehdokkailta, jotka ovat oman halunsa mukaan saaneet vastata tai jättää vastaamatta. Ehdokkaat ovat lisäksi voineet perustella vastauksiaan.

Vaalikoneen kysymykset on luotu väitemuotoon. Ehdokkaat ja äänestäjät vastaavat kysymyksiin liukuvalintapainikkeella ja ilmaisevat sillä, kuinka samaa tai eri mieltä he ovat väittämän kanssa.

Äänestäjät hakevat ehdokkaiden vastausten perusteella itselleen sopivimman ehdokkaan.

Ehdokkaat ovat vastanneet muun muassa siihen, voiko metsähakkuita lisätä ja onko Terrafamen uraanivarat hyödynnettävä kaupallisesti.

Ehdokkailta on myös haluttu linjaus siihen, tuleeko päiväkodeissa ja kouluissa tarjota lihaa korkeintaan kaksi kertaa viikossa. Lisäksi kysytään, voidaanko veroja tuntuvasti korottaa, jotta vanhusten hoivan rahoitus saadaan kuntoon.

Vaalikone sisältää 25 kysymystä.

Vaalikoneen toteuttaa teknisesti ohjelmistoyritys ZEF.

Vaalikoneeseen pääsee Kainuun Sanomien verkosta etusivun bannerista ja Tästä!

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »

Fakta

Ohjeita vaalikoneen käyttöön

Vastaa vaalikoneen väittämäkysymyksiin siirtämällä oranssia pistettä janalla.

Mikäli et vastaa mitään, vaan painat "seuraava"-painiketta, kysymys ohitetaan eikä sitä oteta huomioon tuloksissa.

Oikeassa reunassa oleva ehdokaslista näyttää ne ehdokkaat, jotka ovat kanssasi eniten samaa mieltä. Jos käytät vaalikonetta mobiililaitteellasi, näet ehdokaslistan, vastausten jälkeen valitsemalla: Tulokset.

Klikkaamalla ehdokkaan kuvaa voit vertailla tämän vastauksia omiisi. Omat vastauksesi on merkitty sinisellä, ehdokkaan harmaalla.

Takaisin ehdokaslistaan pääset valitsemalla Tulokset.