REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »

Ex-kaivosjohtaja hovioikeudessa: Talvivaaran jätevesipäästöt olivat ympäristöluvan mukaisia

Antti Ylönen
Kaivosjohtaja Lassi Lammassaari (seisomassa) myönsi, että paineet Talvivaaran kaivoksen alkuvaiheessa olivat kovat.

STT, PEKKA MOLIIS

Kajaani

Talvivaaran kaivoksen entinen kaivos- ja tuotantojohtaja Lassi Lammassaari ei muuttanut Rovaniemen hovioikeuden istunnossa käsitystään siitä, että kaivoksen jätevesipäästöt olivat ympäristöluvan mukaisia.

Lammassaari toimi Talvivaaran kaivoshankkeessa useissa eri tehtävissä huhtikuuhun 2012.

Massiivista ympäristöjuttua on käsitelty tällä viikolla Kajaanissa, ja ensi viikolla istunnot siirtyvät jälleen Rovaniemelle.

–  Talvivaaran jätevesipäästöt olivat ympäristöluvan mukaisia. Valvovalta viranomaiselta ei tullut huomautuksia siitä, että luparajoja olisi rikottu, Lammassaari vakuutti.


Myös tuotantojohtajana kaivoksen alkuvuosina työskennellyt Lammassaari piti mahdottomana, että hän olisi pystynyt vaikuttamaan omilla toimillaan ympäristöön menneisiin päästöihin.

–  Tuotantojohtajan roolina oli huolehtia siitä, että tuotanto-osastot toimivat huolellisesti. Vaikutusmahdollisuudet olivat se, että olemassa olevaa prosessia ja laitosta ajettiin huolellisesti. Jos tuotantojohtaja olisi keskeyttänyt tuotannon, niin tuotantojohtaja olisi saanut seuraavana päivänä hakea uutta työtä, Lammassaari arvioi.

Lammassaari myönsi aamupäivällä, että paineet Talvivaaran kaivoksen alkuvaiheessa olivat kovat. Hänen mukaansa hänelle kasattiin erittäin kovat tuotantopaineet, ja se siirtyi sitten organisaatiossa alaspäin. Yhtiön hallitus oli määrittänyt tuotantotavoitteet, ja Pekka Perä toimitusjohtajana piti huolen siitä, että nämä tavoitteet saavutetaan, Lammassaari kertoi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »