REFRRER:path /

Harkinnan tulos: Jaana Sankilampi eroaa perussuomalaisista

Antti Kärkkäinen
Jaana Sankilampi johti puhetta Kajaanin kaupunginvaltuustossa vuosina 2013-14.

Marjukka Väisänen

Kajaanilainen kaupunginvaltuutettu Jaana Sankilampi eroaa perussuomalaisista.

Vuosina 2013–14 Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toiminut Sankilampi ilmoitti erostaan facebook-päivityksellä tiistaina.

– Olen tätä jo pidempään harkinnut ja kypsytellyt. Ja keskustellut asiasta puoluetoimistonkin kanssa. Nyt tuli sellainen fiilis, ettei minulla ole mitään annettavaa sille firmalle enää, Sankilampi perusteli eroaan Kainuun Sanomille.

– Jos puoluehallituskin hyväksyy, että puolueen omista henkilöistä saa levitellä valheita, se ei sovi minun arvomaailmaani.

Tällä Sankilampi viittaa tapaan, jolla hänet erotettiin valtuustoryhmästä ja millä tavalla häntä estettiin liittymästä Kajaanin paikallisosastoon.

Sankilampi erotettiin perussuomalaisten valtuustoryhmästä kesäkuussa 2014. Hän perusti oman Kajaanin Puolesta -valtuustoryhmän, mutta pysyi puolueen jäsenenä.

Sankilampi sanoo, ettei hän ole katkera, vaan realisti. Hän jatkaa valtuutetun työtään, eikä omien sanojensa mukaan suunnittele liittymistä mihinkään puolueeseen.

Näin Sankilampi ilmoitti erostaan facebookissa:

”En ole tarpeeksi vallanhimoinen oman edun tavoittelija, joten eroan puolueesta. Vielä kun sen saisi jotenkin pois täältä omista tiedoista. Jätän politikoinnin niille, joille se tuottaa kiksejä enemmän. Perussuomalaiset eivät ole vankila, sanoivat puheenjohtajatkin. Vapautan itseni myrkyllisistä pikkusieluisista pyrkyreistä, joita täällä Kajaanissa riittää. Hoitakoot he kioskin. Hasta la vista ja adios.”

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Kainuu.

Lue lisää Sankilammen ajatuksista keskiviikon Kainuun Sanomista!

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti